«Το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ θα αναδεικνύει πλήρως το σκάνδαλο της Novartis»

«Το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ θα αναδεικνύει το συνολικό σκάνδαλο της φαρμακευτικής δαπάνης και το ειδικό σκάνδαλο της NOVARTIS», σύμφωνα με πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Όπως εξάλλου ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι, στο σχετικό κείμενο, «θα υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση με εμπεριστατωμένο τρόπο, της αναρμοδιότητας της Βουλής να δικάσει την υπόθεση, ώστε τα πολιτικά πρόσωπα να κριθούν από την τακτική δικαιοσύνη και η έρευνα να φτάσει μέχρι τέλους χωρίς τους ευνοϊκούς χρόνους παραγραφής για τα πολιτικά πρόσωπα που ενδεχομένως κριθούν ένοχοι».

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης Θοδωρής Δρίτσας ενημέρωσε τα κόμματα ότι θα απαιτηθεί μια 48ωρη προθεσμία για την προετοιμασία του πορίσματος.

Ο βασικός κορμός, το πολιτικό σκεπτικό και το νομικό μέρος ως προς την αναρμοδιότητα της Βουλής έχουν ολοκληρωθεί αλλά κρίθηκε απαραίτητη μια μικρή προθεσμία για την τεχνική επεξεργασία του τελικού κειμένου.

Αμέσως μετά την κατάθεση του πορίσματος της Ειδικής Επιτροπής και την έγκρισή του από την Ολομέλεια, αυτό στο σύνολο του θα διαβιβαστεί μαζί με όλο το υλικό που το συνοδεύει (έγγραφα, πρακτικά συνεδριάσεων της επιτροπής κλπ) στην εισαγγελία κατά της διαφθοράς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα