Το προσφυγικό στο επίκεντρο της συνάντησης του Ν.Βούτση με τον γ.γ του Συμβουλίου της Ευρώπης

sddΤο προσφυγικό ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Βουλής με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής,  Νικός Βούτσης, συναντήθηκε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ.Thorbjorn Jagland.

Καλωσορίζοντας τον κ. Jagland, ο κ. Βούτσης δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς που υποδεχόμαστε στη Βουλή των Ελλήνων μία μεγάλη προσωπικότητα της ευρωπαϊκής πολιτικής, του ευρωπαϊκού πνεύματος και των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Οι αναφορές μου δεν είναι τυπικές, είναι ουσιαστικές και αφορούν το σήμερα και το αύριο της χώρας μας και της Ευρώπης. Διότι έχουν τεθεί πολύ μεγάλα ζητήματα και διλήμματα για όλη την πορεία της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα οποία η παρουσία του Συμβουλίου της Ευρώπης, μέσα από τις πρωτοβουλίες του Γενικού Γραμματέα, είναι ιδιαίτερα σημαντική και μας ενδιαφέρει πάρα πολύ. Οι βουλευτές μας, οι υπηρεσίες της Βουλής αλλά και η Κυβέρνηση –θα συναντηθείτε αμέσως μετά και με τον Πρωθυπουργό– είμαστε στη διάθεση μιας αλληλέγγυας και συλλογικής προσπάθειας που καταβάλλεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης, ώστε να υπάρξουν λύσεις, στο άμεσο μέλλον, στα πολύ μεγάλα προβλήματα της Ευρώπης».

Από την πλευρά του, ο Γ.Γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης επισήμανε: «Κύριε Πρόεδρε, είναι πολύ σημαντικό που βρίσκομαι εδώ, στη Βουλή των Ελλήνων, σε αυτό τον τόσο σημαντικό θεσμό τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαι εδώ για να δείξω την αλληλεγγύη του Συμβουλίου της Ευρώπης σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η Ελλάδα και η Ε.Ε. αυτή τη στιγμή. Θέλουμε να δούμε πώς το Συμβούλιο της Ευρώπης μπορεί να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές ν’ αντιμετωπίσουν την πολύ δύσκολη πρόκληση που αποτελεί το προσφυγικό θέμα, αλλά, βεβαίως, θα συζητήσουμε κι άλλα θέματα. Απευθύνουμε έκκληση προς όλες τις χώρες της Ε.Ε. να δείξουν μεγαλύτερη αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και δίνουμε το παράδειγμα εμείς σε αυτή την αλληλεγγύη, με τη βοήθεια που προσφέρουμε προς τη χώρα σας».

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αναστάσιος Κουράκης, η βουλευτής κυρία Αννέτα Καββαδία, με την ιδιότητά της ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας και Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Αθανασίου και ο καθηγητής κ. Στέλιος Περράκης, Πρέσβης εκ Προσωπικοτήτων στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Τον Γ.Γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης συνόδευαν οι κ.κ. Daniel Holtgen, εκπρόσωπος, Alexandre Guessel, διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων, Χρήστος Γιακουμόπουλος, διευθυντής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και ο κ. Hallvard Gorseth, σύμβουλος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα