Το Ποτάμι: Το ΚΑΣ και τα κυβερνητικά λόγια του αέρα

Για βαρύγδουπες κυβερνητικές δηλώσεις που αποδείχθηκαν “λόγια του αέρα”, αλλά και για έναν κρατικό μηχανισμό που αδυνατεί να προσαρμοστεί στις σύγχρονες συνθήκες κάνει λόγο το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την απόφαση του ΚΑΣ να απορρίψει αίτημα διεθνώς φημισμένου σκηνοθέτη για κινηματογραφικό γύρισμα στο Σούνιο, λίγες μέρες μετά τις “θριαμβευτικές ανακοινώσεις για τη φιλική προς τους κινηματογραφιστές πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ”.

Αναλυτικά το Ποτάμι αναφέρει:

“Δεν πέρασαν λίγες ημέρες από τις θριαμβευτικές ανακοινώσεις για τη φιλική προς τους κινηματογραφιστές πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, τις βροντερές δηλώσεις του Προέδρου της ΕΡΤ και τις λαμπερές δεξιώσεις για να αποδειχτούν όλα αυτά “λόγια του αέρα”. Το ΚΑΣ με απόφασή του αρνήθηκε να επιτρέψει κινηματογραφικό γύρισμα του φημισμένου Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη Παρκ Τσαν Γουκ για λογαριασμό του ΒΒC στο Σούνιο, αποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις αλλά ο κρατικός μηχανισμός αδυνατεί να προσαρμοστεί στις συνθήκες της σύγχρονης πραγματικότητας.

Αφενός το ΚΑΣ δίκαια σταθμίζει την αξία του πολιτιστικού αποθέματος, αφετέρου όμως δείχνει να αγνοεί τη σημασία της σύγχρονης πολιτιστικής παραγωγής. Οι υψηλές προδιαγραφές του κινηματογραφικού εγχειρήματος που αιτήθηκε άδειας να χρησιμοποιήσει τον αρχαιολογικό χώρο στο Σούνιο όχι μόνο δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης, αλλά αντίθετα δημιουργεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για προβολή της αρχαίας κληρονομιάς και της σύγχρονης φυσιογνωμίας της χώρας.

Η υπόθεση, όπως, εξελίχθηκε είναι ένα αποκαλυπτικό παράδειγμα ότι η διακυβέρνηση της χώρας δεν γίνεται με επικεφαλίδες αλλά με συντονισμένες ενέργειες, που ενεργοποιούν τα αντανακλαστικά και τη συνεργασία των εμπλεκομένων οργάνων. Στο πεδίο αυτό η Κυβέρνηση παίρνει πολύ χαμηλό βαθμό”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα