Το Ποτάμι: Νομοθέτησαν διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία και για τους συνοδούς υπουργών στο εξωτερικό

Με τροπολογία που έχει ημερομηνία 27 Ιουλίου 2016 και φέρει την υπογραφή των υπουργών Π. Καμμένου, Κοτζιά, Τσκαλώτου και Χουλιαράκη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε ότι οι συνοδοί των υπουργών σε ταξίδια στο εξωτερικών θα διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με το πρόσωπο που συνοδεύουν, με τα έξοδα να βαραίνουν τον προϋπολογισμό του αρμόδιου φορέα του δημοσίου.

Αυτό αναφέρει το στέλεχος του Ποταμιού, Παναγιώτης Καρκατσούλης, με ανάρτησή του στο twitter.

Με βάση το επίμαχο απόσπασμα που ανάρτησε:

“Οι συνοδοί ασφαλείας καθώς και οι συνοδοί των προσώπων της παραγράφου 4 του άρθρου 5, διανέμουν στο ίδιο ξενοδοχείο με το πρόσωπο που συνοδεύουν. Ομοίως και τα μέλη της αποστολής που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον Υπουργό Εξωτερικών και τον Υπουργό Οικονομικών διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με το πρόσωπο που συνοδεύουν και τα εν λόγω έξοδα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του αρμόδιου φορέα του δημοσίου. Τα μέλη των συνοδευτικών αποστολών του εδ. β΄της παρούσας καθορίζονται με τις αποφάσεις μετάβασης που εκδίδει ο εκάστοτε αρμόδιος φορέας του δημοσίου”.

Όπως σχολιάζει ο κ. Καρκατσούλης: “Το επίδομα ενοικίου σε ζάμπλουτους υπουργούς δεν είναι το μόνο “πατριωτικό” μέτρο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.Στις 27/7/2016 νομοθέτησε ώστε η συνοδεία των υπουργών να μένει στα πεντάστερα ξενοδοχεία στα ταξίδια(& όχι σε φτηνότερα όπως ίσχυε)”

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα