Το Ποτάμι καταψηφίζει το ν/σ για τα ΜΜΕ και ζήτησε ανασύσταση του ΕΣΡ

«Καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο σας γιατί είμαστε εδώ να στηρίξουμε τη χώρα και όχι ένα νέο καθεστώς» είπε ο κ. Θεοδωράκης στα κυβερνητικά έδρανα και διαμαρτυρήθηκε για τις διατάξεις που επιτρέπουν στον υπουργό Επικρατείας να καθορίζει σειρά σημαντικών θεμάτων. Ο κ. Παππάς διεκδικεί με αυτόν τον νόμο τον ρόλο του τροχονόμου της διαπλοκής και προσπαθεί να κάνει αυτό ακριβώς που έκαναν και αρκετοί από τους προκατόχους του. Προσπαθεί να ελέγξει τη διαπλοκή προς όφελός του ή έστω προς όφελος της κυβέρνησης του» κατήγγειλε ο επικεφαλής του Ποταμιού. «Σύμφωνα με τον νόμο που προτείνει η κυβέρνηση ο υπουργός αποφασίζει τον αριθμό των αδειών, καθορίζει την τιμή δημοπράτησης, καθορίζει το ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο για τους σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας, καθορίζει τον αριθμό των εργαζομένων, καθορίζει τις ειδικότητες των εργαζομένων» είπε και συμπέρανε «εν ολίγοις ο υπουργός αποφασίζει ποιος εκπέμπει και τι εκπέμπει στην τηλεόραση». «Είναι κατάντια να αποκτά η χώρα “υπουργό καναλάρχη” και η δημόσια ζωή να πηγαίνει από διαπλοκή σε διαπλοκή» σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης αιτιολογώντας την απόφασή του. «Το Ποτάμι λέει ότι σε αυτή την πορεία, σε αυτόν τον  κατήφορο δεν θέλουμε να έχουμε κάποια ανάμειξη. Σας δώσαμε μια ευκαιρία, είπαμε ναι επί της αρχής» ανέφερε και ξεκαθάρισε ότι πλέον το Ποτάμι «είναι απέναντι» στο νομοσχέδιο.

Να ανασυσταθεί το  ΕΣΡ ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, μιλώντας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ.

«Ό,τι και να αποφασίσουμε εδώ, δεν θα γίνει τίποτα αν δεν αποκατασταθεί η νομιμότητά του», τόνισε.

Μεταξύ άλλων ο κ. Δανέλλης είπε ότι, εάν το Ποτάμι είχε την κοινοβουλευτική δύναμη, θα ζητούσε ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο που αφορά τον καθορισμό του αριθμού των αδειών από τον υπουργό Επικρατείας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα