Το Ποτάμι: Η Τουρκία επιδιώκει την πρόκληση «ατυχημάτων»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο τομέας Εξωτερικής Πολιτικής και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ποταμιού με αφορμή τις βολές που πραγματοποίησε τουρκικό πολεμικό δύο μίλια από το Φαρμακονήσι.

Σε ιδιαίτερα επικίνδυνες εξελίσσονται οι πρωτοβουλίες που παίρνει η ​​Τουρκία  στον χώρο του ​​Αιγαίου. Κατά το σημερινό περιστατικό με την έκδοση τουρκικής ​NAVTEX​ και την πραγματοποίηση βολών μέσα  στα ελληνικά χωρικά ύδατα παραβιάστηκαν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και ​​προκλήθηκε κίνδυνος για την ναυσιπλοΐα στο ​​Αιγαίο​.

Η ​Ελλάδα​, και ιδιαίτερα το ​Πολεμικό ​Ναυτικό​ της​ έδειξαν σύνεση και αυτοσυγκράτηση, όπως έχει διαπιστωθεί πρόσφατα​ και από τον χώρο της ​​Ατλαντικής Συμμαχίας.

Καλούμε την ​Τουρκία​ να αναλογισθεί το μέγεθος της ευθύνης που αναλαμβάνει με τις παράνομες κινήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή και να μην επιδιώκει την πρόκληση «​ατυχημάτων​», κατά την προσφιλή έκφραση ανώτατου αξιωματούχου της, με απώτερο σκοπό να τα εκμεταλλευθεί επιρρίπτοντας τις ευθύνες σε άλλους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα