Το Ποτάμι: Η εικονική πραγματικότητα του κ. Τσίπρα στην Υγεία

Για εικονική πραγματικότητα στο χώρο της Υγείας κατηγορεί τον πρωθυπουργό και το επιτελείο του το Ποτάμι με αφορμή την σημερινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργείο και τις δηλώσεις που έκανε εκεί.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι τονίζει τα εξής:

“Εικονική πραγματικότητα η Υγεία για τον κ. Τσίπρα και το επιτελείο του, καθώς 2,5 ολόκληρα χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας, εξακολουθούν να βρίσκονται στο δικό τους παράλληλο σύμπαν, ένα σύμπαν που ουδεμία σχέση έχει με αυτό που βιώνει ο Έλληνας ασθενής και πολίτης.

Ακούσαμε για μεταρρυθμίσεις, τομές και αναμορφώσεις τόσο σημαντικές όσο η ίδρυση του ίδιου του ΕΣΥ. Να τον ενημερώσουμε, πάντως, ότι τα ράντζα είναι ακόμη στους διαδρόμους, τα φακελάκια δίνουν και παίρνουν και οι νοσηλευτές κυριολεκτικά γονατίζουν.

O κ. Τσίπρας προφανώς νομίζει ότι το αμαρτωλό παρελθόν στο χώρο της υγείας ,το οποίο μονίμως επικαλείται, είναι αρκετό για να απαλλάξει την κυβέρνησή του από τις τεράστιες ευθύνες της μετά από 2,5 χρόνια. Κι ενώ στην υγεία το ιδιωτικό θα έπρεπε να λειτουργεί συμπληρωματικά με το δημόσιο, είναι φανερό ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση το έχει δαιμονοποιήσει και το θεωρεί εχθρό (και είναι κάτι που δεν το βλέπουμε μόνο στην υγεία αυτό).

Αντί λοιπόν να κοιτάξει πώς θα ενισχύσει τους πόρους της δημόσιας υγείας, π.χ. αίροντας τα γραφειοκρατικά εμπόδια ώστε να γίνονται κλινικές μελέτες στα ελληνικά νοσοκομεία, η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος της σε έναν πόλεμο οπισθοφυλακών με το παρελθόν αλλά και με τις ιδεοληψίες της”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα