Το Ποτάμι δε θα ψηφίσει τα νέα μέτρα

Πριν από λίγες μέρες το Ποτάμι έκλεισε τρία χρόνια παρουσίας στην πολιτική σκηνή. Τρία χρόνια πυκνά από εξελίξεις στον χώρο του, με εντυπωσιακή επιτυχία στις ευρωεκλογές του 2014 όπου εξέλεξε δύο ευρωβουλευτές, άνετη είσοδο στη Βουλή τον Ιανουάριο του 2015 (6,2%) αλλά υποχώρηση στο 4,1 στις εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015. Από τότε έχει έντονη δραστηριότητα, σημαντικές παρεμβάσεις σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, αλλά και αμφιθυμίες που οδήγησαν σε αποχωρήσεις βουλευτών και συρρίκνωση της κοινοβουλευτικής του παρουσίας.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης λίγες μέρες πριν γιορτάσει το Ποτάμι τα τρία χρόνια ίδρυσής του, το επόμενο Σαββατοκύριακο, μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για όσα αφορούν το παρόν και το μέλλον του κόμματός του. Για το τι έφερε στην πολιτική ζωή, τα λάθη του, τις αποσκιρτήσεις βουλευτών, αποδίδει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και τον Αλέξη Τσίπρα εμμονές κι ανικανότητα να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τονίζει ότι δεν θα ψηφίσει νέα μέτρα που θα συμφωνήσει ο κ. Τσίπρας, τον κατηγορεί ότι άφησε τη διαπραγμάτευση να σέρνεται, ενώ του καταλογίζει την ευθύνη όσων συμφωνηθούν.

Ο κ. Θεοδωράκης μιλάει και για τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά αφήνοντας αιχμές για τη στάση της Φώφης Γεννηματά, ενώ δηλώνει ανοικτός για συνεργασία με την πρωτοβουλία των τριών πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ «Ωρα Αποφάσεων».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα