Το Ποτάμι για πλειστηριασμούς: Θερίζουν ό,τι έσπειραν

Έντονη κριτική στη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ασκεί το Ποτάμι, αναφορικά με τους πλειστηριασμούς και τα όσα σημειώθηκαν χθες στο Ειρηνοδικείο.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, το κόμμα της αντιπολίτευσης τονίζει πως «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που πρωτοστατούσαν στο κίνημα “δεν πληρώνω”, λούζονται τώρα τα επίχειρα των πράξεών τους αφού χθες έστειλαν τα ΜΑΤ στους πρώην συναγωνιστές τους» ενώ προσθέτει πως «το πρόβλημα των “κόκκινων δανείων” θα ήταν σήμερα πολύ μικρότερο δίχως τις δικές τους καταστροφικές επιλογές ως κυβέρνηση που οδήγησαν στα capital controls και την τυχοδιωκτική στάση τους ως αντιπολίτευση».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Χθες ολοκληρώθηκαν οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί οι οποίοι αναμένεται να φτάσουν τους 18.000 για το 2018. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που πρωτοστατούσαν στο κίνημα «δεν πληρώνω» λούζονται τώρα τα επίχειρα των πράξεών τους. Xθες έστειλαν τα ΜΑΤ στους πρώην συναγωνιστές τους. Δίχως τις δικές τους καταστροφικές επιλογές ως κυβέρνηση που οδήγησαν στα capital controls και την τυχοδιωκτική στάση τους ως αντιπολίτευση, το πρόβλημα των «κόκκινων δανείων» θα ήταν σήμερα πολύ μικρότερο. Η οικονομία θα είχε μπει σε ανάπτυξη και οι τράπεζες θα μπορούσαν να διαχειριστούν το πρόβλημα ευκολότερα.

Οι Έλληνες φορολογούμενοι και οι συνεπείς δανειολήπτες έχουν πληρώσει δεκάδες δισ. ευρώ για να έχουν ένα λειτουργικό τραπεζικό σύστημα που θα χρηματοδοτεί την ανάπτυξη. Οι στρατηγικοί κακοπληρωτές πρέπει να εντοπιστούν επιτέλους και να πληρώσουν. Αυτοί που πραγματικά δεν έχουν και δεν μπορούν να πληρώσουν πρέπει να προστατευθούν μέσω δίκαιων και διαφανών ρυθμίσεων. Ύστερα από 9 χρόνια κρίσης το υγιές τραπεζικό σύστημα παραμένει ζητούμενο και τα capital controls ζουν και βασιλεύουν. Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ούτε θέλουν, ούτε ξέρουν, ούτε μπορούν»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα