Το Ποτάμι: Έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε μέχρι να μας εμπιστευτούν οι αγορές

Το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του, αναφέρει καλωσορίζοντας “την προσγείωση του κ. Τσίπρα στην πραγματικότητα ύστερα από 2,5 χρόνια ψέματα, “αυταπάτες” και λάθη”:

Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να βγούμε στις αγορές που ξόρκιζε κάποτε, αλλά χωρίς νταούλια και ζουρνάδες. Πέντε μεγάλες διεθνείς τράπεζες, από αυτές που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποκαλούσαν “κοράκια”, έχουν αναλάβει την έκδοση πενταετούς ομολόγου”.  

Το Ποτάμι θεωρεί βέβαιο “ότι ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης θα σπεύσει να πανηγυρίσει και να συγκρίνει την σημερινή πραγματικότητα με το 2014” ωστόσο όπως τονίζει “Οι συνθήκες σήμερα όμως είναι εντελώς διαφορετικές. Εκείνο που μετράει είναι η σύγκριση του επιτοκίου που θα πετύχουμε με αυτά που δανείζονται άλλες ευρωπαϊκές χώρες”.

Όπως αναφέρει το Ποτάμι “έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε μέχρι να μας εμπιστευτούν πλήρως οι αγορές. Για να δανείζεται η χώρα με βιώσιμα επιτόκια, χρειάζεται να είναι ανταγωνιστική και με υγιή δημόσια οικονομικά”.

“Χρειάζεται μακροπρόθεσμος σχεδιασμός, εκσυγχρονισμός του κράτους και χτίσιμο εμπιστοσύνης. Πράγματα ασύμβατα με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα