Το Πλοίο της Ειρήνης και το ΠΑΔΟΠ τιμούν το Έτος Καζαντζάκη

Ο  Νίκος Καζαντζάκης θα τιμηθεί και από τους – άνω των χιλίων – επιβαίνοντες στο Πλοίο της Ειρήνης, πολύ περισσότερο που μετά τον Πειραιά (14 Σεπτεμβρίου) καταπλέει στο Ηράκλειο, γενέτειρα του παγκόσμιας εμβέλειας έλληνα συγγραφέα.

 

Ειδικότερα θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις, στο πλαίσιο και του Έτους Καζαντζάκη, ύστερα από πρόταση του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ):

Μετά τον απόπλου από τον Πειραιά (Πέμπτη βράδυ, 14 Σεπτεμβρίου), ομιλία εν πλω θα κάνει, ειδικά προσκεκλημένος, ο βετεράνος του BBC και Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Παύλος Ναθαναήλ, με θέμα «Ο παγκόσμιος Νίκος Καζαντζάκης». Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα, το οποίο θα παρουσιάσουν ο τραγουδιστής Νίκος Ανδρουλάκης και ο λαουτιέρης Νίκος Καραβιράκης.

 

Καταπλέοντας στο Ηράκλειο, αντιπροσωπείες του Πλοίου της Ειρήνης και του ΠΑΔΟΠ θα επισκεφτούν τον τάφο του Καζαντζάκη στο Μαρτινέγκο, όπου και θα καταθέσουν στεφάνια, με την παρουσία τόσο του Π. Ναθαναήλ όσο και τοπικών παραγόντων.

 

Σημειώνουμε ότι ο πολυταξιδεμένος Νίκος Καζαντζάκης είχε επισκεφτεί την Ιαπωνία και την Κίνα, ενώ φιλοσοφικά είχε επηρεαστεί από τις ιδέες του Βουδισμού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα