Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής είναι κατά της έκδοσης των πέντε Ελλήνων φοιτητών στην Ιταλία

ο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής εκφράζει την αντίθεσή του στην ενεργοποίηση του ευρωεντάλματος και την έκδοση των πέντε Ελλήνων φοιτητών που κατηγορούνται από τις ιταλικές αρχές για συμμετοχή σε διαδήλωση όπου έγιναν επεισόδια την 1η Μάη 2015 στο Μιλάνο και η σύλληψή τους από την ελληνική αστυνομία έγινε ενώ βρίσκονταν στα σπίτια τους, την ημέρα της γενικής πανελλαδικής απεργίας στις 12/11/2015.kinitopoiiseis_efeteio_foitites_no_expo_0

Οι Έλληνες φοιτητές προσήχθησαν στην Ιταλία την επομένη της διαδήλωσης και τελικά στοχοποιήθηκαν ως κατηγορούμενοι μήνες μετά από τις ιταλικές αρχές, που απαιτούν την έκδοσή τους.

Τυχόν έκδοσή τους στις ιταλικές αρχές θα υποβάλλει τους πέντε φοιτητές σ’ ένα καθεστώς προσωρινής κράτησης που δεν έχει χρονικά όρια, σε αντίθεση με την Ελλάδα που τα χρονικά του όρια καθορίζονται συνταγματικά. Κινδυνεύουν δηλαδή να μείνουν για χρόνια στη φυλακή χωρίς δίκη.

Η πίεση στην ελληνική κυβέρνηση για την ενεργοποίηση του ευρωεντάλματος έρχεται σε μια περίοδο όπου προωθούνται από την ΕΕ πολιτικές για την κατάργηση κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών.

Ζητούμε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την κυβέρνηση να μην προχωρήσουν στην εκτέλεση του αιτήματος της έκδοσης των πέντε ελλήνων φοιτητών στο ιταλικό κράτος για συμμετοχή σε πολιτική διαμαρτυρία και να τηρηθούν οι αρχές του κράτους δικαίου, της αναλογικότητας και του σεβασμού στο δικαίωμα της συνάθροισης».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα