Το ΠΑΣΟΚ εξηγεί ποια είναι η μυστική συμφωνία

Το περιεχόμενο της «μυστικής συμφωνίας» Γεννηματά-Θεοδωράκη για μη διάλυση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΔΗΣΥ και Ποταμιού εξηγεί με άτυπη ενημέρωση η Χ. Τρικούπη.

Από το γραφείο της Φώφης Γεννηματά διευκρινίζεται ότι η ενιαία Κ.Ο. του υπό σύσταση φορέα θα προκύψει μετά τις εκλογές. Κατά την μεταβατική – όπως την χαρακτηρίζει περίοδο – μέχρι να στηθούν οι κάλπες θα συνυπάρχουν οι δύο ΚΟ ΔΗΣΥ και Ποταμιού υπό τον νέο επικεφαλής και με συντονισμό μεταξύ τους.

«Η δημιουργία του ενιαίου φορέα προχωρά με σταθερά, αποφασιστικά και – όπως έχει αποδειχθεί – αποτελεσματικά βήματα και όχι με άλματα στο κενό. Όλα είναι γνωστά» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και εξηγεί:

«Τώρα θα γίνει η εκλογή ηγεσίας και θα επακολουθήσει το ιδρυτικό συνέδριο. Από το ενιαίο ψηφοδέλτιο της παράταξης στις βουλευτικές εκλογές θα προκύψει η νέα ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα. Μέχρι τότε στη Βουλή θα υπάρχει ενιαίο κέντρο υπό το νέο Επικεφαλής και πλήρης συντονισμός στη λειτουργία και δράση των κοινοβουλευτικών ομάδων».

Σύμφωνα με το γραφείο της Φ. Γεννηματά «μόνο με αυτόν τον τρόπο και για αυτή τη μεταβατική περίοδο θα αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητες που με την ψήφο του έδωσε ο λαός στα δύο κοινοβουλευτικά κόμματα που συμμετέχουν στο εγχείρημα για πιο αποτελεσματική αντιπολιτευτική δράση εντός του κοινοβουλίου. Διαφορετικά αδυνατίζουμε τα αντιπολιτευτικά μας όπλα και απεμπολούμε κοινοβουλευτικές δυνατότητες».

Και καταλήγει η Χ. Τρικούπη: «Φυσικά και δεν πρέπει να κάνουμε τέτοια χάρη στον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη. Αυτά είναι απόρροια φανερής κοινής λογικής και όχι αποτέλεσμα κρυφών συμφωνιών».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα