Το παράλληλο πρόγραμμα είναι το σχέδιό μας για την Ελλάδα

«Το παράλληλο πρόγραμμα δεν είναι μόνο κάποια μέτρα ανακούφισης, είναι το σχέδιό μας για την Ελλάδα», τόνισε ο Γιάννης Δραγασάκης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση τιμά την συμφωνία με τους δανειστές, αλλά δεν την προσκυνά.

«Τιμούμε τη συμφωνία, δεν την “προσκυνούμε”», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας παράλληλα ότι το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) αποφάσισε τη συγκρότηση Επιτροπής, με υπεύθυνο τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, που θα ασχοληθεί με το ζήτημα του χρέους.attikipress_dragasakis2

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», επεσήμανε ότι στόχος είναι το νέο κοινωνικό συμβόλαιο, με βασικά στοιχεία την ανάπτυξη, την εργασία, το κράτος πρόνοιας και τα κοινωνικά δικαιώματα.

Αναφερόμενος στο θέμα των «κόκκινων» δανείων, ο κ. Δραγασάκης είπε ότι «πρέπει να γίνει με τρόπο που θα διασφαλίζει το μέλλον των επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας» και συμπλήρωσε: «Η μη επίλυση των “κόκκινων” δανείων μέχρι σήμερα προκάλεσε ένα φάυλο κύκλο καταστροφής κεφαλαίων, επιχειρήσεων, θέσεων εργασίας. Υπάρχει συστηματική και σκόπιμη παραπληροφόρηση από συγκεκριμένες πλευρές σχετικά με τη ρύθμιση για τα “κόκκινα” δάνεια».

Για το παράλληλο πρόγραμμα σημείωσε επίσης πως είναι «ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την παραγωγική ανασυγκρότηση και το νέο κοινωνικό κράτος».

Μιλώντας για τον τομέα της Υγείας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε: «Αυτό που έλειπε στην Υγεία ήταν ο “γιατρός της γειτονιάς”. Στο ΚΥΣΚΟΙΠ σχεδιάζουμε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Το κράτος πρόνοιας στην Ελλάδα ήταν αποσπασματικό και αναποτελεσματικό. Σήμερα ξεκινάμε το ξαναχτίσιμό του. Η παρέμβασή μας μέσα από το ΚΥΣΚΟΙΠ έχει έναν τετραπλό άξονα: Υγεία – Πρόνοια – Εργασία/Κοινωνική Οικονομία – Παιδεία».

Τέλος μιλώντας για το τραπεζικό σύστημα ανέφερε: «Εάν θέλουμε να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου στο τραπεζικό σύστημα, αυτό δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί όπως παλιά. Χρειαζόμαστε ένα είδος “Διαύγειας” και για το τραπεζικό σύστημα. Σίγουρα υπάρχουν δυνάμεις που δεν το επιθυμούν. Όπως έχω ξαναπεί, στην Ελλάδα εκκρεμεί ακόμη ένας “φάκελος τράπεζες”. Οι τράπεζες είναι κρίσιμο να ξαναγίνουν “τράπεζες”, δηλαδή να αρχίσουν να ξαναχρηματοδοτούν την οικονομία».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα