Το νησί στην Ιαπωνία που εξαφανίστηκε από τους δορυφόρους – Τι συνέβη

Μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ξεκίνησε πρόσφατα από την ακτοφυλακή της Ιαπωνίας, αφού εξαφανίστηκε ένα… ολόκληρο νησί! Όπως φαίνεται, η ακατοίκητη νησίδα της Esanbe Hanakita Kojima ήταν περίπου 500 μέτρα μακριά από την ακτή του χωριού Sarufutsu και χρησιμοποιούταν για να οριοθετούνται τα χωρικά ύδατα της χώρας.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, το νησί πιστεύεται ότι «έχει γλιστρήσει κάτω από τα κύματα» κι αυτό πέρασε εντελώς απαρατήρητο από τους κατοίκους που ζουν στο Saruftuse.

Ωστόσο, πολλοί λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας σε όλο τον κόσμο πιστεύουν ότι το νησί δεν έχει βυθιστεί, αλλά έχει διαγραφεί από τις δορυφορικές εικόνες.

Η νησίδα Esanbe Hanakita Kojima ήταν ένα από τα 158 ακατοίκητα νησιά τα οποία πήραν τα ονόματα τους από την ιαπωνική κυβέρνηση για να σηματοδοτήσουν τα χωρικά ύδατα της χώρας.

«Υπάρχει πιθανότητα η νησίδα να διαβρωθεί από τον άνεμο και το χιόνι και ως εκ τούτου να εξαφανιστεί» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Tomoo Fujii, ανώτερος υπάλληλος της ακτοφυλακής.

Αλλά πολλοί πιστεύουν, όπως μεταδίδει το reader.gr,  ότι δεν θα μπορούσε να βυθιστεί καθώς ο φάρος που βρίσκεται πάνω στο νησί εξακολουθεί να μεταδίδει σήμα.

«Το παράξενο είναι ότι υπάρχει ένας πομπός στο νησί που εξακολουθεί να μεταδίδει δεδομένα. Δεν θα το έκανε αν το νησί ήταν κάτω από το νερό», ανέφερε ένας από τους ειδικούς.

«Ίσως το νησί δεν έχει εξαφανιστεί, αλλά μόνο από τις φωτογραφίες. Κάποιοι πιστεύουν ότι μια σκιερή κυβερνητική υπηρεσία έχει αποφασίσει ότι δεν θα πρέπει πλέον να υπάρχει σε δορυφορικές εικόνες», πρόσθεσε ο ειδικός.

Η πιθανή εξαφάνιση του νησιού αναφέρθηκε για πρώτη φορά στους ντόπιους το Σεπτέμβριο όταν ο συγγραφέας Hiroshi Shimizu επισκέφθηκε το χωριό Sarufutsu για να γράψει τη συνέχεια στο βιβλίο του για τα νησιά της Ιαπωνίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα