Το ΝΑΤΟ επανέλαβε τη δέσμευσή του στο Αφγανιστάν

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εξακολουθήσει η δέσμευσή του στην αποστολή του στο Αφγανιστάν, μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης ενός “σημαντικού” τμήματος των Αμερικανών στρατιωτών που βρίσκονται στη ρημαγμένη από τον πόλεμο χώρα.

Εκπρόσωπος της συμμαχίας αρνήθηκε να σχολιάσει άμεσα την ανακοίνωση αυτή, αλλά υπενθύμισε τη δέσμευση που επανέλαβε ο οργανισμός κατά την πρόσφατη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του ΝΑΤΟ προκειμένου να “διασφαλιστεί η ασφάλεια μακροπρόθεσμα και η σταθερότητα του Αφγανιστάν”.

“Η δέσμευσή μας είναι σημαντική προκειμένου να διασφαλίσουμε πως το Αφγανιστάν δεν θα γίνει ποτέ ένα λιμάνι για τους διεθνείς τρομοκράτες που μας απειλούν στο σπίτι μας”, πρόσθεσε η εκπρόσωπος αυτή, η Οάνα Λουνγκέσκου.

‘Ένα μέρος των αμερικανικών στρατευμάτων που έχουν αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν αποτελεί τμήμα της αποστολής του ΝΑΤΟ “Αποφασιστική υποστήριξη” που εκπαιδεύει και συμβουλεύει τις αφγανικές δυνάμεις στη μάχη τους εναντίον των Ταλιμπάν ενώ άλλοι έχουν δεσμευθεί σε ξεχωριστές επιχειρήσεις μάχης κατά της τρομοκρατίας, Δεν είναι γνωστό προσώρας ποια αποστολή θα περικοπεί.

Η αποχώρηση θα αφορά από 7.000 έως 14.000 Αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονται στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με την Wall Street Journal και τη New York Times.

Η εκπρόσωπος απέτισε επίσης φόρο τιμής στον επικεφαλής του Πενταγώνου Τζιμ Μάτις, ο οποίος παραιτήθηκε, εκφράζοντας τη διαφωνία της Συμμαχίας με τη νέα στρατηγική του Λευκού Οίκου που σημαδεύτηκε από την αποχώρηση των στρατιωτών από τη Συρία και την ετοιμασία για μια αποδέσμευση από το Αφγανιστάν

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα