Το Μόναχο διεκδικεί την έδρα της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής

German European Union flag is pictured in front of the Reichstags building, the seat of the lower house of parliament Bundestag, before a debate about the Brexit in Berlin, Germany, June 28, 2016.    REUTERS/Fabrizio Bensch

Την έδρα της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (EBA), η οποία βρίσκεται στο Λονδίνο, διεκδικεί μετά την απόφαση για Brexit επισήμως το Μόναχο, μετά το Παρίσι, την Φρανκφούρτη αλλά και τη Μαδρίτη.

«Αν οι Βρετανοί αποφασίσουν την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει να μετακινηθούμε σε μια άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα» είχε δηλώσει η επικεφαλής της Υπηρεσίας Αντρέα Ένρια, λίγες μέρες πριν από το δημοψήφισμα, καθώς η Τραπεζική Εποπτεία θα πρέπει να έχει την έδρα της εντός Ε.Ε.

Με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ προτείνει την εγκατάσταση της Υπηρεσίας και των 160 στελεχών της στο Μόναχο, προκειμένου η βαυαρική πρωτεύουσα, όπως δήλωσε ο κ. Σέντερ στην «Sueddeutsche Zeitung», να ενισχυθεί ως το σημαντικότερο οικονομικό σημείο της Γερμανίας μετά την Φρανκφούρτη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα