Το μεταμοντέρνο «ριάλιτι» της πολιτικής μας αφήνει αδιάφορους

 

 

Άρθρο του Θεόφιλου Βανδώρου

Στην Ευρώπη έχουν σαρωθεί τα παραδοσιακά πολιτικά κόμματα που άλλωστε οδήγησαν στο Αδιέξοδο της παρούσας Κρίσης.

Σοσιαλιστές, Συντηρητικοί, Λαϊκή Δεξιά και ένας “εσμός” δήθεν μεταμοντέρνων της πολιτικής, απλά αποτελούν ένα ριάλιτι σόου που αφήνει αδιάφορους τους ψηφοφόρους.

Το πεδίο έμεινε ανοιχτό για τους εκάστοτε τυχοδιώκτες και τους φανατικούς της Εξουσίας. Μόνο που υποτίμησαν τους πολίτες και τη μεγάλη παράδοση των κοινωνικών αγώνων.

Είναι σαφές πως στο σύγχρονο πολιτικό σκηνικό, τρεις είναι οι παίκτες…

– Οι υποστηρικτές του Χρηματιστηριακού

-Τραπεζικού Νεο-Φιλελεύθερου κατεστημένου.

-Οι νοσταλγοί του οράματος των ΝΑΖΙ, του Αδόλφου Χίτλερ και των κάθε λογής φασιστικών-βασιλικών συνονθυλευμάτων..

-Και στη μέση η Αριστερά που έρχεται να υπερασπιστεί την Αστική Δημοκρατία.

Μοιάζει ιδιαίτερα σαρκαστικό και “παράξενο” μια Αριστερά μπολιασμένη με την ιδέα του “Ταξικού Πολέμου” και τη προοπτική της Αταξικής Κοινωνίας, να αγωνίζεται να προστατέψει τις δομές μιας ταξικά δομημένης αστικής κοινωνίας και τους θεσμούς της.

Η Τερέζα Μέϊ με την ουσιαστική ήττα που υπέστη μας έδειξε πόσο αρνητικό ήταν το “αφήγημα” των Συντηρητικών στη μεγάλη Βρετανία.

Ένα συνεχές αρνητικό “μουρμουρητό” που το γνωρίζουμε καλά κι εδώ στην Ελλάδα, μια διαρκής διαδικασία αυτομαστιγώματος, μια ατέλειωτη “εξομολόγηση” με τελικό κριτή και πνευματικό κάποιον Προτεστάντη εμμονικό γραφειοκράτη.

Μία δυναμική παρουσία του Εργατικού Κόμματος με Ηγέτη τον Τζέρεμυ Κόρμπιν θα μπορούσε να χρωματίσει το επερχόμενο BREXIT με την αγωνιστική μαχητικότητα των αγώνων της Εργατικής Τάξης.

Τα τελευταία χρόνια η έννοια “εργάτης” στην πλούσια Ευρώπη παρουσιάστηκε ως απολίθωμα και ίσως ακόμα και αντικείμενο σαρκασμού.

Χρειάστηκε να έρθει η Λαίλαπα της Οικονομικής Κρίσης για να αρχίσει ο “μέσος” πολίτης να αντιλαμβάνεται πως

” Η Μισθωτή Εργασία δεν απέχει από την Απροκάλυπτη Σκλαβιά”.

Η Αριστερά τώρα βρίσκεται στο επίκεντρο της Ιστορίας για μια ακόμα κρίσιμη διαχείριση … Η Μεγάλη Βρετανία μας δείχνει πως οι κοινωνικοί αγωνιστές μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια του Κορπορατικού Φεουδαλισμού.

Τη Κυριακή ο Μελανσόν ίσως μας δείξει πως κερδίζονται οι ισορροπίες … Και πάντα οι Νεο-Φιλελεύθεροι θα μας επιδεικνύουν τα πλούτη και τα διαρκή τους Λάθη στην πολιτική …

Το Εργατικό Κόμμα στην Μεγάλη Βρετανία ξεπερνώντας τις προβλέψεις και τα “χτυπήματα κάτω από τη ζώνη”, ουσιαστικά κέρδισε μια μεγάλη εκλογική νίκη.

Ο Τζέρεμυ Κόρμπιν προτάσσοντας την υποστήριξη των φτωχών, των εργαζόμενων και με ένα όραμα για μια αλληλέγγυα κοινωνία σάρωσε τους Νεο-Φιλελεύθερους της Τερέζα Μέϊ.

Και με αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα η Μ. Βρετανία θα αντιμετωπίσει τις διαδικασίες για το BREXIT.

Τη Κυριακή … θα δούμε και την άλλη πλευρά της Μάγχης …

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα