Site icon The Indicator

Το Κόμμα Ευρωπαίων Σοσιαλιστών καλεί την Φ.Γεννηματά να στηρίξει τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ

Να στηρίξουν τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το ονοματολογικό της πΓΔΜ καλεί τα μέλη του – μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και το ΠΑΣΟΚ – το Κόμμα Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES), με δήλωση του προέδρου του, Σεργκέι Στάνισεφ.

Ο Βούλγαρος κεντροαριστερός πολιτικός χαρακτηρίζει τη συμφωνία “ιστορική” και αναφέρει ότι “μαζί με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι, τον γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όλα τα προοδευτικά κόμματα – μέλη μας στην Ευρώπη κατανοούν και εκτιμούν τις άοκνες προσπάθειες και τη βαθιά αφοσίωση των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ. Έδειξαν θάρρος και ηγετικά χαρακτηριστικά σε όλους μας”.

Ο πρόεδρος του PES σημειώνει ακόμη ότι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές έπαιξαν κομβικό ρόλο στην υποστήριξη των διαπραγματεύσεων Τσίπρα – Ζάεφ, προσθέτοντας ότι οι δύο πρωθυπουργοί θα λάβουν μέρος στη συνάντηση των ηγετών της ευρωπαϊκής Κεντροαριστεράς πριν τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, στις 28 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Φώφη Γεννηματά, επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχει απορρίψει τη συμφωνία, παρά τις αντιδράσεις που αντιμετώπισε από πλευράς ΔΗΜΑΡ, Ποταμιού και Γ. Παπανδρέου.

Exit mobile version