Το Κόμμα Ευρωπαίων Σοσιαλιστών καλεί την Φ.Γεννηματά να στηρίξει τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ

Να στηρίξουν τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το ονοματολογικό της πΓΔΜ καλεί τα μέλη του – μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και το ΠΑΣΟΚ – το Κόμμα Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES), με δήλωση του προέδρου του, Σεργκέι Στάνισεφ.

Ο Βούλγαρος κεντροαριστερός πολιτικός χαρακτηρίζει τη συμφωνία “ιστορική” και αναφέρει ότι “μαζί με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι, τον γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όλα τα προοδευτικά κόμματα – μέλη μας στην Ευρώπη κατανοούν και εκτιμούν τις άοκνες προσπάθειες και τη βαθιά αφοσίωση των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ. Έδειξαν θάρρος και ηγετικά χαρακτηριστικά σε όλους μας”.

Ο πρόεδρος του PES σημειώνει ακόμη ότι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές έπαιξαν κομβικό ρόλο στην υποστήριξη των διαπραγματεύσεων Τσίπρα – Ζάεφ, προσθέτοντας ότι οι δύο πρωθυπουργοί θα λάβουν μέρος στη συνάντηση των ηγετών της ευρωπαϊκής Κεντροαριστεράς πριν τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, στις 28 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Φώφη Γεννηματά, επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχει απορρίψει τη συμφωνία, παρά τις αντιδράσεις που αντιμετώπισε από πλευράς ΔΗΜΑΡ, Ποταμιού και Γ. Παπανδρέου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα