Το κόλπο του Πατούλη για «υγιή» οικονομικά

«Ο ορίζοντας μας δεν είναι οι επόμενες εκλογές, αλλά οι επόμενες γενιές»! Τις μεγαλοστομίες τις έχει στο τσεπάκι όταν μιλάει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης αλλά η συγκεκριμένη χτύπησε φλέβα.
Διότι αμέσως μετά μίλησε για το πόσο βελτιώθηκαν τα οικονομικά του Δήμου Αμαρουσίου και κάποιοι θυμήθηκαν ότι θα εξοφλήσει τις οφειλές του σε βάθος 166 χρόνων!
Η χθεσινή ομιλία Πατούλη είχε ως θέμα τον απολογισμό του έργου του στον Δήμο Αμαρουσίου στα δώδεκα χρόνια που είναι δήμαρχος. Ηταν μια εκδήλωση χολυγουντιανών προδιαγραφών από εκείνες που οργανώνει το πολυπληθές του επιτελείο από την εποχή ακόμη που διεκδικούσε τον Δήμο Αθηναίων, αφήνοντας τότε αιχμές για τους πορφυρογέννητους.
«Το δικό μου έργο δεν είναι ούτε αθόρυβο, ούτε αόρατο, όπως κάποιων άλλων. Στο Μαρούσι παρέλαβα έναν υπερχρεωμένο Δήμο. Με τη βοήθεια των συνεργατών μου καταφέραμε να τον εξυγιάνουμε οικονομικά…».
Κάπου εκεί έπεσαν και τα γέλια. Διότι κάποιοι θυμήθηκαν την ρύθμιση χρεών που πέτυχε ο Δήμος Αμαρουσίου χάρη στον νόμο 4316 που ψήφισε η κυβέρνηση Σαμαρά λίγο πριν καταρρεύσει το 2014.
Ο Γ. Πατούλης ήταν ο πρώτος από τους λίγους δήμους που αξιοποίησαν τον νόμο και πέτυχε συμφωνία βάσει της οποίας ο Δήμος Αμαρουσίου θα εξοφλήσει τις οφειλές του σε 165 χρόνια! Το κόλπο του νόμου ήταν ότι μπορούσε ο δήμος να ρυθμίσει τις οφειλές του καταβάλλοντας το 5% των επιχορηγήσεων που λαμβάνει από το κράτος. Εάν η συνολική οφειλή είναι μικρή αυτό σημαίνει ότι θα προκύψουν 5, 10 ή 20 δόσεις.
Το 5% της επιχορήγησης όμως για τον Δήμο Αμαρουσίου ήταν 28.316,69 ευρώ τον μήνα. Και η οφειλή; Κρατηθείτε: 24.351.037,07 ευρώ προς το Ελληνικό Δημόσιο και 32.035.206,57 προς προς το υποκατάστημα ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Αμαρουσίου. Σύνολο λοιπόν 56.386.243,64. Αρα πόσες μηνιαίες δόσεις; Μόλις 1991, δηλαδή το χρέος συμφωνήθηκε να αποπληρωθεί σε 166 χρόνια.
Κατά τα λοιπά, ο κ. Πατούλης είπε ότι το έργο του αναδεικνύει «τη σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων, δύο διαφορετικών πολιτικών αντιλήψεων. Από την μία πλευρά είμαστε εμείς, οι δυνάμεις της ειλικρίνειας, του έργου, της δημιουργίας, της υπευθυνότητας, συναίνεσης και της συνεργασίας. Ενώ από την άλλη είναι οι αντίπαλοι μας, οι πολιτικοί εκφραστές του λαϊκισμού, της ανευθυνότητας, του μηδενικού έργου, των εύκολων και ανεκπλήρωτων υποσχέσεων».
 
thefact.gr/ Του Χρήστου Θεοδώρου

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα