Το κοριτσάκι που έζησε για 10 χρόνια στην ζούγκλα και έκανε φίλους άγρια ζώα(Βίντεο/Φώτο)

Η Tippi Degre,γεννήθηκε και έζησε μέχρι την ηλικία των 10 ετών στην Αφρική. Ήταν το σπίτι της και έκανε παρέα με τα άγρια ζώα. Η διαφορά με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας της, είναι ότι έπαιζε με ζωντανά ζώα και όχι λούτρινα. Ο 28χρονος ελέφαντας Αμπού ήταν ο αδελφός της ενώ, λιοντάρια, κροκόδειλοι, φίδια και η Τζέι Εν Μπι, η λεοπάρδαλη ήταν οι κολλητοί της. είχε μια ασυνήθιστη παιδική ηλικία.

Οι γονείς της Sylvie Robert και Alain Degre, πολυταξιδεμένοι και διάσημοι Γάλλοι φωτογράφοι της άγριας φύσης, την είχαν πάντα μαζί τους. Η μικρή γεννήθηκε στην Αφρική και μεγάλωσε εκεί στην αφρικανική έρημο. Δεν πήγε σχολείο και η μητέρας της είχε αναλάβει την εκπαίδευση της. Όταν συνειδητοποίησαν τους δεσμούς που είχε αναπτύξει το κοριτσάκι με πολλά άγρια ζώα, αποφάσισαν να καταγράψουν την ιστορία της σε βιβλία και ταινίες. Το πιο γνωστό από αυτά τα βιβλία ήταν το «Tippi of Africa» που εκδόθηκε το 1998 με τις εκπληκτικές φωτογραφίες που βλέπετε, ένα βιβλίο που έγινε μπεστ σέλερ.


Η Tippi μετακόμισε αργότερα με τους γονείς της στη Μαδαγασκάρη και στη συνέχεια στη πατρίδα τους, τη Γαλλία. Παρακολούθησε μαθήματα σε τοπικό σχολείο στο Παρίσι για δύο χρόνια, ωστόσο η ζωή στην Αφρική την έκανε να έχει πλέον ελάχιστα κοινά και πολλές διαφορές με τους συμμαθητές της. Το γεγονός αυτό οδήγησε τους γονείς της στο να προσλάβουν δασκάλους για να της κάνουν μαθήματα κατ” οίκον όταν ήταν 12 ετών. κατάφερε τελικά και σπούδασε κινηματογράφο στη Σορβόννη αλλά το μέλλον της ήταν ήδη προδιαγεγραμμένο από την πρώτη στιγμή που άνοιξε τα μάτια της. Τα 6 ντοκιμαντέρ στην Αφρική, για λογαριασμό του Discovery channel, ήταν απλά η επιβεβαίωση.

Το όνομά της το πήρε από τη γνωστή ηθοποιό Τίπι Χέντρεν, πρωταγωνίστρια στην ταινία τα πουλιά του Χίτσκοκ. Η Χέντρεν διατηρούσε στο σπίτι της ως κατοικίδια πλήρως ανεπτυγμένα λιοντάρια. Όπως, λοιπόν, η διάσημη ηθοποιός, έτσι και η μικρή Τιπί επέδειξε μία μοναδική ικανότητα να αναπτύσσει δεσμούς με τα πιο επικίνδυνα πλάσματα της άγριας φύσης. Η μητέρα της μιλώντας για το πώς ήταν η ζωή τους ανάμεσα στα θηρία, είχε δηλώσει πως ο καθημερινός της φόβος ήταν μήπως οι μαϊμούδες κλέψουν τις πάνες του μωρού. Η Τίπι είχε απόλυτη ελευθερία και θεωρούσε “παιδική χαρά” την έρημο όπου συναντούσε τους φίλους της. Μιλούσε με τα ζώα, επικοινωνούσε με κάθε τρόπο και δεν έτυχε ποτέ να συμβεί κάποιο σοβαρό περιστατικό, εκτός από μια μαϊμού που της τράβηξε τα μαλλιά γιατί ζήλευε, και ένα μαιμουδάκι που την δάγκωσε στην μύτη. Εικόνες όπως αυτή που σε ηλικία 6 ετών χαϊδεύει μια τίγρη, ή κάθεται σε ελέφαντες, φιλά ερπετά, στέκεται στο ένα πόδι πάνω σε ένα κροκόδειλο η ακόμη και όταν κάνει βόλτες πάνω σε μια στρουθοκάμηλο, είναι σίγουρα ασυνήθιστες.

Σήμερα η Τίπι είναι 23 ετών, ζει στην Γαλλία και πρόσφατα δημοσίευσε ένα βιβλίο με φωτογραφίες, που τράβηξαν οι γονείς της, από την ζωή τους εκεί, σε χώρες όπως η Μποτσουάνα, η Ζιμπάμπουε και η Νότια Αφρική. έχει την εποπτεία των τίγρεων στο στάδιο του δημοφιλούς διεθνούς τηλεπαιχνιδιού Fort Boyard που βρίσκεται στα ανοικτά των γαλλικών ακτών. Τώρα που δεν ζει πια στην Αφρική, της λείπουν πάρα πολύ τα ζώα και μόνη της συντροφιά είναι ένας παπαγάλος.

Η νοσταλγία της για την αφικανική ήπειρο είναι μεγάλη και πρόσφατα ζήτησε να πάρει διαβατήριο από τη Ναμίμπια όπου γεννήθηκε το 1990 για να μπορέσει κάποια στιγμή να επιστρέψει εκεί, για

πάντα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα