Το Κολέγιο των Εκλεκτόρων έτοιμο να επικυρώσει την εκλογή D. Trump

Την εκλογή του Donald Trump στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται να επικυρώσει σήμερα Δευτέρα το Κολέγιο των Εκλεκτόρων.

Οι συνολικά 538 Εκλέκτορες θα συνεδριάσουν στα καπιτώλια των πενήντα πολιτειών και στην περιοχή της πρωτεύουσας Ουάσιγκτον και θα ψηφίσουν για την επιλογή του 45ου προέδρου στην ιστορία των ΗΠΑ.

Οι ψηφοφορίες στο Κολέγιο είναι συνήθως μία τυπική διαδικασία, όμως οι φετινές εκλογές έχουν επισκιαστεί από τις καταγγελίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και του Λευκού Οίκου πως η Ρωσία πραγματοποίησε στοχευμένες κυβερνοεπιθέσεις κατά την προεκλογική περίοδο ώστε να υποστηρίξει τον κ. Trump.

Οι Εκλέκτορες δεν έχουν καμία συνταγματική δέσμευση να ψηφίσουν για τον υποψήφιο που εξέλεξε η πολιτεία τους. Η παράδοση όμως επιτάσσει να ακολουθούν τη λαϊκή βούληση που εξέφρασαν οι ψηφοφόροι της εκάστοτε πολιτείας.

Έως τώρα ένας Εκλέκτορας έχει δηλώσει πως δεν θα ψηφίσει τον κ. Trump παρά το γεγονός ότι προέρχεται από πολιτεία την οποία κέρδισε ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας.

Στις κάλπες της 8ης Νοεμβρίου ο κ. Trump απέσπασε 306 Εκλέκτορες, αν και ηττήθηκε στη λαϊκή ψήφο κατά περισσότερες από δύο εκατομμύρια ψήφους.

Οι ψήφοι των 538 Εκλεκτόρων θα καταμετρηθούν στο Κογκρέσο στις 6 Ιανουαρίου, δύο εβδομάδες πριν την ορκωμοσία του νέου προέδρου.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα