Το Κατάρ αλλάζει τους κανόνες στις τραπεζικές συναλλαγές για να ανταπεξέλθει στο μποϊκοτάζ

Οι εισαγωγές του Κατάρ και οι ξένες καταθέσεις μειώθηκαν εξαιτίας του μποϊκοτάζ
Τη διευκόλυνση των τραπεζικών συναλλαγών για τους αλλοδαπούς εργαζόμενους στο Κατάρ αποφάσισε σήμερα (29/10/2017) η κεντρική τράπεζα του εμιράτου, προκειμένου να ανταπεξέλθει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο μποϊκοτάζ των άλλων αραβικών κρατών, το οποίο εισήλθε στον έκτο μήνα διάρκειάς του.
Η ρυθμιστική αρχή ζήτησε από τις τράπεζες του Κατάρ να επιτρέψουν στους αλλοδαπούς εργαζόμενους να πραγματοποιούν όλες τις τραπεζικές συναλλαγές για 90 ημέρες ακόμη  και μετά την ημερομηνία λήξης της βίζας τους.
Η αλλαγή του εν λόγω τραπεζικού κανόνα είναι σύμφωνη με μια υπάρχουσα πολιτική απόφαση που επιτρέπει στους αλλοδαπούς εργαζόμενους να παραμείνουν για τρεις μήνες από το τέλος της άδειας διαμονής, σημειώνει το Bloomberg.
«Η αλλαγή στοχεύει στη διευκόλυνση των συναλλαγών των κατοίκων του κράτους του Κατάρ και στη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των οικονομικών τους υποθέσεων», ανέφερε η κεντρική τράπεζα στη δήλωσή της.
Υπενθυμίζεται ότι, μία συμμαχία αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας διέκοψε τις διπλωματικές και με εμπορικές σχέσεις με το πλούσιο σε φυσικό αέριο Κατάρ στις αρχές Ιουνίου 2017, κατηγορώντας το ότι αποσταθεροποιεί την περιοχή μέσω των δεσμών με ισλαμιστές εξτρεμιστές και το Ιράν.
Οι εισαγωγές του Κατάρ και οι ξένες καταθέσεις μειώθηκαν εξαιτίας του μποϊκοτάζ.
Πάντως η Ντόχα αρνείται επίμονα τις κατηγορίες που της αποδίδονται.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα