Το Κέντρο Διαχείρισης συνεχίζει την αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στους χώρους προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων

ryzi_2.mediumΜε συνεχώς αυξανόμενες ποσότητες ειδών πρώτης ανάγκης και διατροφής προς τους πρόσφυγες στα κέντρα προσωρινής διαμονής στην Αττική αλλά και σε άλλα σημεία της χώρας, συνεχίζει τις αποστολές του από το Φάληρο το Κέντρο Διαχείρισης, αποθήκευσης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης.
Συγκεκριμένα, την Τρίτη έστειλε στη Μόρια Λέσβου 25 τόνους με είδη πρώτης ανάγκης ενώ ξεκίνησε και η διάθεση ειδών διατροφής στα κέντρα παρασκευής γευμάτων για τους πρόσφυγες και στα κέντρα ταυτοποίησης και καταγραφής τους.

Από την Πέμπτη 24/03/2016, το Κέντρο έχει παραδώσει στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στην Αττική 28 φορτηγά με 168 τόνους ειδών πρώτης ανάγκης. Ειδικότερα, διανεμήθηκαν στα κέντρα: Σχιστού, Λαυρίου, Νέας Μάκρης, Μαλακάσας, Ελληνικού, Πειραιά και στο Κ.Ε.Δ.Α. στο Ζούμπερι Ανατολικής Αττικής.

Επισημαίνεται ότι έχουν προσφερθεί μεγάλες ποσότητες από είδη πρώτης ανάγκης από δήμους όλης της χώρας: Αγίας Βαρβάρας, Παπάγου-Χολαργού, Ζωγράφου, Αιγάλεω, Ραφήνας, Αγίου Δημητρίου, Αγίας Παρασκευής, Πεντέλης, Κορυδαλλού, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Μαραθώνα, Ρεθύμνου, Παλλήνης, Ιλίου, Ηλιούπολης, Ν. Φιλαδέλφειας, Βύρωνα, Αμαρίου Ηρακλείου, Αρχανών, Μινώα, Βιάννου, Οροπεδίου Λασιθίου και Ανωγείων Κρήτης, Ναυπακτίας καθώς και από πλήθος συμπολιτών, οργανισμών και εταιρειών.

Επίσης στο αμέσως επόμενο διάστημα προγραμματίζονται οργανωμένες αποστολές με είδη πρώτης ανάγκης προς το Κέντρο από δήμους και εταιρείες.

Υπενθυμίζεται ότι, όσοι ενδιαφέρονται να συνδράμουν τους πρόσφυγες και αναλαμβάνουν σχετικές πρωτοβουλίες, προκειμένου αυτές να είναι αποτελεσματικές, παρακαλούνται να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής: http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id… προκειμένου να ενημερωθούν για την λίστα των τρεχουσών αναγκών σε είδη, καθώς και για λοιπές χρήσιμες πληροφορίες.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα