Το Ισραήλ επιταχύνει για τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ

Το Ισραήλ επιτάχυνε τη διαδικασία έκδοσης των απαραίτητων αδειών ώστε η αμερικανική πρεσβεία να μπορέσει να λειτουργήσει στην Ιερουσαλήμ τον Μάιο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι η Ουάσινγκτον αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και πρόσθεσε ότι θα μεταφερθεί εκεί η αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ.

Το Ισραήλ έχει ανακοινώσει ότι η αμερικανική πρεσβεία θα ανοίξει στις 14 Μαΐου, κατά την 70η επέτειο από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ. Αμερικανός αξιωματούχος εξήγησε ότι προσωρινά η πρεσβεία θα βρίσκεται στο σημείο όπου τώρα στεγάζεται το αμερικανικό προξενείο.

Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών, Mose Kalon, επεσήμανε ότι θα εξουσιοδοτήσει τις τοπικές αρχές της Ιερουσαλήμ να παρακάμψουν τις άδειες που θα έπρεπε να εκδοθούν για την ανέγερση ενός τοίχου και ενός δρόμου διαφυγής στον προσωρινό χώρο της πρεσβείας.

«Δεν θα επιτρέψουμε στην άχρηστη γραφειοκρατία να καθυστερήσει τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, την αιώνια πρωτεύουσα του Ισραήλ», τόνισε ο Kalon.

«Αυτή η διπλωματική κίνηση είναι στρατηγικής σημασίας για το κράτος του Ισραήλ και οι υπηρεσίες οι οποίες υπάγονται στον έλεγχό μου θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να βοηθήσουν στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος», πρόσθεσε ο Ισραηλινός υπουργός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα