Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από το χτύπημα στη Βαγδάτη

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο σε μια πολυσύχναστη πλατεία της συνοικίας Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 32 άνθρωποι και άλλοι 61 τραυματίστηκαν.

Στόχος της επίθεσης ήταν μια πλατεία στη σιιτική αυτή συνοικία της ιρακινής πρωτεύουσας και σημειώθηκε την ημέρα που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Βαγδάτη ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Πολλά από τα θύματα της επίθεσης ήταν εργάτες που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία περιμένοντας κάποιον να τους προσλάβει για ένα μεροκάματο.

Σύμφωνα με έναν αστυνομικό, 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 61 τραυματίστηκαν.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη αιματηρή επίθεση που σημειώνεται στη Βαγδάτη σε διάστημα 48 ωρών.

Το Σάββατο το ΙΚ εξαπέλυσε διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας εναντίον μιας γεμάτης αγοράς, με αποτέλεσμα 27 άνθρωποι να σκοτωθούν και δεκάδες να τραυματιστούν.

Οι ιρακινές δυνάμεις, με την υποστήριξη ενός διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, μάχονται για να ανακαταλάβουν τη Μοσούλη, προπύργιο του ΙΚ στο Ιράκ, όμως είναι αντιμέτωπες με σφοδρή αντίσταση.

Η ανακατάληψη της Μοσούλης φαίνεται ότι θα σηματοδοτήσει το τέλος του χαλιφάτου που έχει κηρύξει το ΙΚ, όμως οι τζιχαντιστές θα εξακολουθήσουν να είναι σε θέση να συνεχίσουν τον ανταρτοπόλεμο στο Ιράκ και να εξαπολύσουν νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Δύση.

Από τις 17 Οκτωβρίου, οπότε ξεκίνησε η επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης, οι ιρακινές δυνάμεις έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το ένα τέταρτο της πόλης.

Καθώς συνεχίζονται οι μάχες μέσα και γύρω από τη Μοσούλη το Ισλαμικό Κράτος εξαπολύει επιθέσεις και εναντίον πολλών στρατιωτικών θέσεων μακριά από το πεδίο της μάχης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα