Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την αιματηρή επίθεση στην Κωνσταντινούπολη(Βίντεο+Φώτο+LIVE εικόνα)

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα, το ανθρωποκυνηγητό στην Τουρκία για τον εντοπισμό και σύλληψη του ενόπλου που επιτέθηκε στο κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη, σκοτώνοντας 39 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους, λίγο μετά την έλευση του 2017.

Το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε σε ανακοίνωσή του την ευθύνη για την επίθεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Κωνσταντινούπολη.

Ένας Ρώσος υπήκοος βρίσκεται ανάμεσα στους νεκρούς της επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, ανέφερε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, επικαλούμενο πηγές στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας επιβεβαίωσε τον θάνατο του Ρώσου υπηκόου.

Όπως τονίζει το πρακτορείο Ανατολή , ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης, συγκαταλέγονται από ένας υπήκοος Κουβέιτ, Καναδά, Ισραήλ, Συρίας και Ρωσίας. Από τους 39 νεκρούς της επίθεσης έχουν ταυτοποιηθεί οι 38.

Όπως ανέφερε επίσης ένας αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ένας Αμερικανός πολίτης βρίσκεται ανάμεσα στους τραυματίες της επίθεσης.

 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε την “άθλια τρομοκρατική επίθεση” στο κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του, ο ίδιος, εκφράζει τα συλλυπητήρια του προς τις οικογένειες των θυμάτων, ενώ εκφράζει επίσης, την αλληλεγγύη του προς την κυβέρνηση αλλά και το λαό της Τουρκίας, όπως και προς τις χώρες υπήκοοι των οποίων δολοφονήθηκαν από την ένοπλη επίθεση.
Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ελπίζει ότι αυτοί που οργάνωσαν και πραγματοποίησαν την “στυγερή επίθεση” θα εντοπιστούν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

 

Ματωμένη πρωτοχρονιά στην Κωνσταντινούπολη με 39 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες από ένοπλη επίθεση σε κλάμπ .Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε ανθρώπους που γιόρταζαν την έλευση του νέου έτους σε ένα νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης σήμερα, δήλωσε τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν στους δημοσιογράφους.

Ο ένοπλος πυροβόλησε έναν αστυνομικό και έναν πολίτη πριν μπει στη ντισκοτέκ, στη συνοικία Ορτακιόι της Κωνσταντινούπολης, και άνοιξε πυρ αδιακρίτως, είπε ο Σαχίν, κάνοντας λόγο περί μιας τρομοκρατικής επίθεσης.

Σύμφωνα με τον Σαχίν, την επίθεση διέπραξε μόνο ένας ένοπλος, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε ότι ο δράστης ακόμη διαφεύγει. «Οι έρευνες για να βρεθεί ο τρομοκράτης συνεχίζονται. Ελπίζω ότι θα συλληφθεί σύντομα», πρόσθεσε ο τούρκος υπουργός.

Νωρίτερα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα είχαν κάνει λόγο για δύο δράστες και μετέδιδαν πως ο ένας παρέμενε στο εσωτερικό του χώρου και ότι η αστυνομία προετοιμαζόταν να διεξαγάγει μια επιχείρηση για την εξουδετέρωσή του–κάτι όμως που δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές. Το NTV ανασκεύασε αργότερα μεταδίδοντας πως ο δράστης ήταν μόνο ένας.

Μέσα στη ντισκοτέκ Reina την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν 500 ως 700 άνθρωποι, μεταδίδουν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα. Κάποιοι από αυτούς πήδησαν στον Βόσπορο για να σωθούν από τα πυρά του ενόπλου, συμπληρώνουν.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε πως 15 ή 16 από τους νεκρούς είναι ξένοι, αλλά πρόσθεσε πως μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί μόνο 21 από τις σορούς. Πρόσθεσε πως 69 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και τέσσερις απ’ αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μια Ισραηλινή τραυματίσθηκε και η τύχη μιας δεύτερης αγνοείται μετά την επίθεση, ανακοίνωσε ισραηλινός εκπρόσωπος.

Ο Πρόεδρος της Βουλής καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία

Η Ρωσία καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Κυρ.Μητσοτάκης:Ας είναι το τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη το τελευταίο για το 2017

Αποτροπιασμός από τον ΠτΔ για το πρωτοχρονιάτικο μακελειό στην Τουρκία

Καταδικάζει την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη το υπ. Εξωτερικών

Τουρκία: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη της πολύνεκρης επίθεσης

Ο ΓΓ του NATO εκφράζει τα συλλυπητήριά του για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Συλλυπητήρια για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη της επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ

Έπεφταν στο Βόσπορο για να γλυτώσουν από τις σφαίρες του τρομοκράτη

Με εντολή Ομπάμα θα προσφερθεί βοήθεια στην Τουρκία μετά την επίθεση

Η CIA είχε προειδοποιήσει για τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία

Δείτε LIVE :

 

 

 

CNNTürk: İstanbul Valisi Vasip Şahin, bilgi almak üzere olay yerine geldi. http://bit.ly/2hEvN9V 

BBCWorld : RT BBCBreaking: At least 35 killed, 40 wounded in nightclub attack, Istanbul governor says

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα