Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Υεμένη

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στο Άντεν της Υεμένης, που είχε ως συνέπεια τον θάνατο τουλάχιστον 49 στρατιωτών.

Η οργάνωση υποστηρίζει ότι «περισσότεροι από 70 “αποστάτες” σκοτώθηκαν από την επίθεση που πραγματοποίησε βομβιστής αυτοκτονίας, που ονομάζονταν Αμπού Χασέμ αλ-Ραντφανί».

Τα θύματα είναι στρατιώτες που είχαν σχηματίσει ουρά έξω από υπηρεσία, κοντά σε στρατιωτική βάση στην περιοχή Κορ Μακσάρ, προκειμένου να πάρουν τον μισθό τους. Ο καμικάζι τους προσέγγισε και πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό με τον οποίο ήταν ζωσμένος.

Το Άντεν, που βρίσκεται στα νότια της χώρας είναι η προσωρινή πρωτεύουσα της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Υεμένης που βρίσκεται εξόριστη στη Σαουδική Αραβία. Οι κυβερνητικές δυνάμεις δίνουν αγώνα εδώ και μήνες για να διατηρήσουν τον έλεγχο της πόλης εν μέσω δεκάδων επιθέσεων από τους μαχητές αντάρτες Χούτι.

Η Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος έχουν εκμεταλλευτεί τα σχεδόν δύο χρόνια πολέμου σε μία φτωχή χώρα και διεξάγουν δολοφονίες και βομβιστικές επιθέσεις, κυρίως στα νότια της χώρας που ελέγχονται από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα