Το «Ισλαμικό Κράτος» ανέλαβε την ευθύνη των επιθέσεων στο Λονδίνο

Με ανακοίνωσή της η οργάνωση τζιχαντιστών ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση του Σαββάτου στο Λονδίνο, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Amaq.

«Ένα απόσπασμα μαχητών του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσε τη επίθεση στο Λονδίνο», αναφέρεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης που ήλθε στο φως της δημοσιότητας.

Συνεχίζονται οι συλλήψεις

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι αρχές στη Βρετανία υπό το φόβο νέων χτυπημάτων.
Ήδη έχουν γίνει 12 συλλήψεις στο ανατολικό Λονδίνο ενώ οι αρχές πραγματοποιούν εφόδους σε διαμερίσματα στα οποία εικάζεται ότι χρησιμοποιούσε ένας από τους τρεις δράστες.

Τουλάχιστον 21 σοβαρά τραυματίες

Σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές από τους 48 τραυματίες οι 21 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η αφίσα- σοκ των τζιχαντιστών

Την ίδια ώρα, στα κανάλια του Telegram, που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές για την επικοινωνία τους, κυκλοφόρησε μία αφίσα που προκαλεί σοκ.Σε αυτή φαίνεται ένας άνδρας να κρατά στα χέρια του ένα μαχαίρι με αίματα, ενώ στο παρασκήνιο είναι φωτισμένη η Γέφυρα του Λονδίνου, όπου έγινε η επίθεση. «Εκδίκηση… Κανένας συμβιβασμός… Στην ασφάλεια των Μουσουλμάνων», έγραφε.

Φανατισμός και πανηγυρισμοί των τζιχαντιστών στο Διαδίκτυο

Εν τω μεταξύ, ήδη πριν το ISIS αναλάβει την ευθύνη για το χτύπημα οι τζιχαντιστές είχαν αρχίσει να πανηγυρίζουν στο Διαδίκτυο για την τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας.

Χρησιμοποιώντας ανώνυμους λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρικτές του ISIS δημοσίευαν φωτογραφίες που εξυμνούσαν τους δολοφόνους του Λονδίνου, ενώ ανώνυμοι φανατικοί καλούν για νέες επιθέσεις κατά Ευρωπαίων πολιτικών κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού.

Άλλο μήνυμα που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο αναφέρει πως «οι σταυροφόροι Βρετανοί ζουν σε κατάσταση φόβου. Που είναι τώρα το Μεγάλο σας Βασίλειο;», ενώ αλλού σημειώνεται ότι «έρχονται οι μαύρες ημέρες που σας είχαμε υποσχεθεί», χαρακτηρίζοντας επίσης ως «σταυροφόρους» τους Ευρωπαίους πολίτες και καλώντας άλλους επίδοξους φονιάδες να συνεχίσουν το τζιχάντ στην Ευρώπη στο «όνομα του Αλλάχ».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα