Το Ιράκ στρέφεται στη Μόσχα για την αντιμετώπιση του ISIS

russia-and-iraqΟ επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του ιρακινού Κοινοβουλίου,δήλωσε ότι η Βαγδάτη ενδέχεται να ζητήσει από την Ρωσία να συνδράμει στρατιωτικά κατά του Ισλαμικού Κράτους, στο έδαφός της.

Μιλώντας στο Reuters  ο Χακίμ αλ-Ζαμίλι δήλωσε ότι «μπορεί να αναγκαστούμε να ζητήσουμε από τη Ρωσία να ξεκινήσει αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ σύντομα. Εκτιμώ ότι μέσα στις επόμενες μερικές ημέρες ή εβδομάδες το Ιράκ θα αναγκαστεί να ζητήσει από τη Ρωσία να ξεκινήσει αεροπορικές επιδρομές και αυτό εξαρτάται από την επιτυχία τους στη Συρία».

«Επιδιώκουμε η Ρωσία να έχει έναν μεγαλύτερο ρόλο στο Ιράκ […] Αναμφισβήτητα μεγαλύτερο από των Αμερικανών» δήλωσε ο Αλ-Ζαμίλι.

Ο ίδιος εκτίμησε πως συμφωνία ασφαλείας και ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ Ρωσίας, Ιράν, Ιράκ και Συρίας «θα εξελιχθεί στο μέλλον σε κοινό επιχειρησιακό κέντρο που θα ηγηθεί στον πόλεμο» κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Το Ιράκ,αλλά και το Ιράν, επιφυλάσσονται για την βούληση των ΗΠΑ να στραφεί ουσιαστικά και αποτελεσματικά εναντίον του Ισλαμικού Κράτους,στρεφόμενοι,έτσι, στη στρατιωτική συνδρομή της Μόσχας.

Θυμίζουμε ότι η έναρξη των Ρωσικών αεροπορικών επιχειρήσεων,έχουν γεννήσει έναν νέο κύκλο αντιπαράθεσης με τη Δύση.η οποία κατηγορεί το Κρεμλίνο ότι στόχος του δεν είναι οι Τζιχαντιστές,αλλά η υποστήριξη του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα