Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Καμπούλ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση στην Καμπούλ, που στοίχησε την ζωή σε τουλάχιστον 80 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 350 οι οποίοι είναι κυρίως άμαχοι Αφγανοί.

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην είσοδο της πρεσβείας της Γερμανίας, σκοτώνοντας έναν Αφγανό φρουρό ασφαλείας και τραυματίζοντας μέλη του προσωπικού, όπως ανέφερε μέσω του Twitter ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Ζημιές προκλήθηκαν από το ωστικό κύμα και στην τουρκική πρεσβεία αλλά και στις πρεσβείες της Γαλλίας και της Κίνας.

Ο Μπασίρ Μουζαχίντ, εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης, δήλωσε στο Reuters πως η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην είσοδο της πρεσβείας της Γερμανίας, και προκλήθηκε από παγιδευμένο όχημα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μερικές πληροφορίες προκλήθηκε από εκρηκτικά που ήταν κρυμμένα μέσα σ’ ένα βυτιοφόρο νερού.

Σημειώνεται, πως η τρομοκρατική οργάνωση έχει πραγματοποιήσει και στο παρελθόν επιθέσεις στην Καμπούλ, ανάμεσα στις οποίες και μια επίθεση σε στρατιωτικό νοσοκομείο τον Μάρτιο που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 50 ανθρώπους.

Η βομβιστική επίθεση, η οποία ήταν μια από τις πιο πολύνεκρες στην Καμπούλ και πραγματοποιήθηκε στην αρχή του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα