Το θέμα των συμβασιούχων στο επίκεντρο της συνάντησης Πατούλη – ΠΟΠ – ΟΤΑ

Ο πρόεδρός της, Γιώργος Πατούλης, επανέλαβε την πάγια θέση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζομένους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΟΤΑ (ΠΟΠ-ΟΤΑ).

Αντικείμενο της συνάντησης, που έγινε στα γραφεία της ΚΕΔΕ, ήταν το θέμα των συμβασιούχων στον τομέα της καθαριότητας των Δήμων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, η ηγεσία της ΠΟΠ-ΟΤΑ εξέφρασε τις ανησυχίες της για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, μετά και τη σχετική νομοθετική ρύθμιση στην οποία προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών.

Το προεδρείο της ΠΟΠ-ΟΤΑ ζητεί να κατοχυρωθεί η διασφάλιση των νέων συμβάσεων των εργαζομένων, που προβλέπει ο νόμος, να ταχθούν οι Δήμοι υπέρ της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας όλων των υπηρεσιών στους ΟΤΑ και να εξεταστεί το σύνολο των προβλημάτων που δημιουργεί στη λειτουργία των υπηρεσιών στους Δήμους, η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, υπογράμμισε την στήριξη της Ένωσης στις πρόσφατες κινητοποιήσεις τους, καθώς και το δικαίωμα των Δήμων και των αιρετών Διοικήσεων τους, να αποφασίζουν οι ίδιοι, μέσα πάντοτε από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, για τον αριθμό και τις ειδικότητες των εργαζομένων που χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες τους. «Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση, οι Δήμοι και οι δημότες να πληρώνουν για τις υπηρεσίες που χρειάζονται, αλλά το κεντρικό κράτος να αποφασίζει με ποιον τρόπο θα καλύπτονται οι ανάγκες αυτές».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα