Το ελληνικό πρόγραμμα συζητείται σήμερα στην Ευρωβουλή

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες συζητείται σήμερα, Πέμπτη, στις 10:30, το ελληνικό πρόγραμμα. Στη συζήτηση για τη δεύτερη αξιολόγηση θα συμμετάσχει και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σημειώνεται, πως ο Ευρωπαίος αξιωματούχος εμφανίζεται για πρώτη φορά ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου μετά τη θύελλα αντιδράσεων που είχαν προκαλέσει οι προκλητικές δηλώσεις του για τους λαούς του Νότου και τις γυναίκες.

Αναμένεται ως εκ τούτου εκδήλωση αντιδράσεων εκ μέρους των ευρωβουλευτών των μεσογειακών χωρών που θα περιέχουν οξεία κριτική για τις παραπάνω δηλώσεις.

Κατά τη συνεδρίαση ενδιαφέρον επίσης αποκτούν οι τοποθετήσεις των γερμανών ευρωβουλευτών, κάτω από το φως της “σκληρής” πολιτικής Σόιμπλε, λίγους μήνες πριν τις κρίσιμες εκλογές στη Γερμανία.

Από ελληνικής πλευράς, οι ομιλίες των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας θα καθορίσουν το πολιτικό στίγμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη χρονική αυτή στιγμή, καθώς παραμένουν νωπές οι απόψεις που έχουν εκφράσει σε ευρωπαικό επίπεδο εν μέσω της διαπραγμάτευσης, προκαλώντας δυσφορία στην Αθήνα.

Εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς θα μιλήσει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

 

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα