Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης κοντά στους κατοίκους της Νέας Περάμου και της Μάνδρας

“Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), εποπτευόμενος οργανισμός του Υπουργείου Εργασίας, πρόκειται να παρέχει ψυχοκοινωνική υποστήριξη στους πληγέντες από την καταστροφική πλημμύρα στη Δυτική Αττική με κλιμάκιο εξειδικευμένων Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών”, ανακοίνωσε η Θεανώ Φωτίου, Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

“Η κινητή ομάδα του ΕΚΚΑ εγκαταστάθηκε, την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, στο Δημαρχείο της Νέας Περάμου και έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί περιστατικά στην ευρύτερη περιοχή. Τα στελέχη του ΕΚΚΑ θα έχουν καθημερινή παρουσία, για όσο διάστημα χρειαστεί, προκειμένου να παρέχουν τις υπηρεσίες τους και να βοηθήσουν τον πληγέντα πληθυσμό να διαχειριστεί το μετατραυματικό στρες και τα συναισθήματα φόβου, θλίψης, πένθους που ακολουθούν της καταστροφής. Σκοπός της παρουσίας του ΕΚΚΑ είναι να συνδράμει, με την εμπειρία του στην αντιμετώπιση κρίσεων, στην προσπάθεια επιστροφής των κατοίκων στην καθημερινότητά τους.

Για ψυχολογική στήριξη δια τηλεφώνου ή και περισσότερες πληροφορίες, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην Τηλεφωνική Γραμμή Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας 197.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα