Το δολάριο χτυπά υψηλά οκτώ εβδομάδων έναντι του γεν

Το δολάριο σημειώνει άνοδο στα υψηλά οκτώ εβδομάδων έναντι του γεν ενόψει της διήμερης συνεδρίασης της Fed η οποία ξεκινά σήμερα, ενώ η σχετική ηρεμία γύρω από τη Βόρεια Κορέα περιορίζει τη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια όπως το ιαπωνικό νόμισμα και ο χρυσός.

Το γεν, το οποίο κερδίζει έδαφος σε περιόδους κρίσης επειδή η Ιαπωνία είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής στον κόσμο και επωφελείται από τις προοπτικές επαναπατρισμού των ιαπωνικών χρημάτων από το εξωτερικό, υποχωρεί σήμερα σε χαμηλά 21 μηνών έναντι του ευρώ.

Ένα άλλο ασφαλές καταφύγιο, το ελβετικό φράγκο, κινείται και αυτό πτωτικά αγγίζοντας πολυετή χαμηλά έναντι του ευρώ.

Σε μια ομιλία που έχει προγραμματιστεί για σήμερα, ο Donald Trump θα παροτρύνει τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών να αυξήσουν την πίεση στη Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει τα πυρηνικά όπλα.

Εκτός από την ομιλία του Trump, οι επενδυτές προετοιμάζονται για ενδεχομένως πιο επιθετικές δηλώσεις από την Fed μετά τη διήμερη συνεδρίαση πολιτικής της την Τετάρτη, ειδικά τη στιγμή που η Τράπεζα της Αγγλίας εξέπληξε τους επενδυτές την περασμένη εβδομάδα καθώς δήλωσε ότι συζητά το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων.

Η Fed αναμένεται ευρέως ότι θα ανακοινώσει την μείωση του ισολογισμού της, ξεκινώντας από φέτος. Παράλληλα αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά, αλλά οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν πιθανές ενδείξεις σχετικά με τις πιθανότητες να αυξηθούν και πάλι αυτό το έτος.

Το δολάριο ενισχύεται στο 111,88 έναντι του γεν, το υψηλότερο επίπεδο από τις 26 Ιουλίου με άνοδο 0,2%.

ΠΗΓΗ: iForex

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα