Το γερμανικό SPD καθυστερεί τις συζητήσεις για την εκταμίευση δόσης προς την Ελλάδα

Aρμόδιος βουλευτής από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD),ανέφερε ότι η επιτροπή προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου θα συζητήσει την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πακέτο βοήθειας της Ελλάδας την επόμενη εβδομάδα,  παρατείνοντας την αβεβαιότητα ως προς το εάν η συμφωνία χρειάζεται κοινοβουλευτική έγκριση, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, τρεις μήνες πριν από τις εκλογές, ορισμένοι βουλευτές του κυβερνητικού εταίρου της An. Merkel SPD, επιζητούν πλήρη κοινοβουλευτική συζήτηση για τη δόση ύψους 8,5 δισ. Ευρώ για την Ελλάδα – κάτι που εκτιμάται ότι θα προκαλέσει τριγμούς στην κοινοβουλευτική ομάδα της γερμανίδας καγκελαρίου.

Υπενθυμίζεται ότιη επιτροπή προϋπολογισμού, που αναμενόταν να συνεδριάσει την αυριανή Τετάρτη, θα κληθεί να αποφασίσει εάν το απαιτείται η έγκριση του γερμανικού κοινοβουλίου για την εκταμίευση της νέας δόσης που συμφωνήθηκε στη Eurogroup την περασμένη εβδομάδα.

«Η επιτροπή προϋπολογισμού θα εξετάσει την τελευταία απόφαση της Ευρωομάδας συνεδρίασή της την επόμενη εβδομαδιαία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του SPD για τον προϋπολογισμό, Johannes Kahrs, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

«Είναι σαφώς άβολο για τη (συντηρητική) πτέρυγα ότι το ΔΝΤ δεν εμπλέκεται (σ.σ χρηματοδοτικά)… παρόλο που ο Wolfgang Schaeuble το είχε υποσχεθεί», πρόσθεσε ο ίδιος.

Νωρίτερα σήμερα μάλιστα, ο ηγέτης των Χριστιανοδημοκρατών στο κοινοβούλιο, Michael Grosse-Broemer, είχε δηλώσει ότι δεν θα χρειαστεί η έγκριση από την ολομέλεια της γερμανικής Βουλής για την καταβολή της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.

Επιπλέον, ορισμένοι από τους βουλευτές Μέρκελ κατά το παρελθόν είχαν ταχθεί ενάντια στην παροχή βοήθειας στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, εξήντα τρία από τα 309 μέλη της συντηρητικής κοινοβουλευτικής ομάδας της καγκελαρίου είχαν ψηφίσει κατά του τρίτου προγράμματος διάσωσης για την Ελλάδα τον Αύγουστο του 2015, ενώ υπήρξαν και τρεις αποχές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα