Το Βερολίνο πρέπει να κάνει περισσότερα σύμφωνα με τον Σουλτς

H ευρωζώνη χρειάζεται έναν κοινό προϋπολογισμό για να αυξήσει τις επενδύσεις και η Γερμανία θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη να κάνει περισσότερα εντός της Ευρώπης, πιθανόν αυξάνοντας την οικονομική συνεισφορά της στο μπλοκ, ανέφερε ο ηγέτης του SPD Μάρτιν Σουλτς σε έκθεσή του που παρουσίασε σήμερα.

«Η Γερμανία είναι μια σπουδαία χώρα. Αλλά η Γερμανία μπορεί να κάνει περισσότερα«, είπε στην εισαγωγή του σχεδίου του των δέκα σημείων για μια σύγχρονη Γερμανία και μια καλύτερη Ευρώπη ο Σουλτς, το κόμμα του οποίου είναι ο ήσσων εταίρος στην κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας.

Ο Σουλτς, ο οποίος είναι πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσε ότι οι χώρες της ΕΕ εκτός ευρωζώνης δεν θα πρέπει να έχουν δικαίωμα βέτο επί της περαιτέρω ενσωμάτωσης στην ευρωζώνη και ότι εκείνες οι οποίες αδιαφορούν για την αλληλεγγύη θα πρέπει να αντιμετωπίζουν οικονομικές κυρώσεις.

Ο Σουλτς ευελπιστεί να νικήσει την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, αλλά το κόμμα του, το SPD, έχει χάσει το μομέντουμ στις δημοσκοπήσεις μετά την άνοδο που σημείωσε τον Ιανουάριο έπειτα από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα