Το Βερολίνο εξετάζει την έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας για την Τουρκία

Μετά τις πρόσφατες συλλήψεις ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, μεταξύ των οποίων και ο Γερμανός Πέτερ Στόϊντνερ, η Γερμανία απειλεί με συνέπειες τον εταίρο της στο ΝΑΤΟ. Ο υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ θα ανακοινώσει σήμερα τι σημαίνει αυτό πρακτικά.

 

Λόγω της τεταμένης κατάστασης ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός διέκοψε μάλιστα τις διακοπές του. Αίσθηση προκάλεσε επίσης στη Γερμανία δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η Αγκυρα κατηγορεί με έγγραφό της γερμανικές εταιρείες (BASF, Daimler) ότι υποστηρίζουν τρομοκράτες στην Τουρκία, όπως γράφει η Handelsblatt.

Ηδη την Τετάρτη κλήθηκε στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ο Τούρκος πρέσβυς στον οποίο έγινε σαφές ότι η οι συλλήψεις ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι «ούτε κατανοητές ούτε παραδεκτές», προσθέτει η γερμανική εφημερίδα.

Σύμφωνα δε με τον Mάρτιν Σούλτς, υποψήφιο καγκελάριου τους Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), η γερμανική κυβέρνηση προτίθεται να ανακοινώσει ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία. «Ο υπουργός Εξωτερικών θα εξετάσει ασφαλώς ποια διπλωματικά βήματα είναι ενδεδειγμένα », όπως δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα