Το βαρέλι του τροχονόμου στήθηκε και φέτος στην πλατεία Λ.Πύργου

Εικόνες από το παρελθόν ζωντάνεψαν μπροστά από τον Λευκό Πύργο, όπου στήθηκε το βαρέλι του τροχονόμου φέτος για μια ακόμα χρονιά. Από τις 11 το πρωί την κίνηση στο σημείο ρυθμίζουν τροχονόμοι, όπως ακριβώς συνέβαινε στην πόλη όταν δεν υπήρχαν φανάρια.

Η δράση αυτή γίνεται εθιμοτυπικά τα τελευταία χρόνια «για να θυμόυνται οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι», ανέφερε ο Διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης Γεώργιος Σουρβίνος.

«Στο παρελθόν πήγαιναν οι πολίτες στους τροχονόμους δώρα, από μαξιλάρια, κουβέρτες μέχρι εξοπλισμό για το τμήμα. Έτσι κι εμείς πηγαίνουμε συμβολικά τα τελευταία χρόνια δώρα για να διατηρείται το έθιμο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πράγματι, εκπρόσωποι της τροχαίας, της πολιτείας, των τοπικών αρχών και του ΟΑΣΘ, μεταξύ των οποίων η Αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Εντάξει Σταύρος Καλαφάτης, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς και ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Λάζαρος Κυρίζογλου, εδωσαν δώρα στον τροχονόμο και του ευχήθηκαν καλές γιορτές, ευχαριστώντας τον παράλληλα για την προσφορά του.

Ο τροχονόμος ευχήθηκε και αυτός με τη σειρά του καλή χρονία και παρακάλεσε τους οδηγούς να έχουν υπομονή.

Πηγή: Voria

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα