Το απόγευμα το τηλεφώνημα Ζάεφ – Θα ακολουθήσει διάγγελμα Τσίπρα

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως εισέρχεται η επίτευξη λύσης στο ονοματολογικό της πΓΔΜ, καθώς σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί, πιθανότατα, η νέα τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Ζαεφ και στη συνέχεια ο Έλληνας πρωθυπουργός θα απευθυνθεί με διάγγελμα τον ελληνικό λαό.

Σύμφωνα με τις εν λόγω πηγές, το τηλεφώνημα του Ζόραν Ζάεφ προς τον Αλέξη Τσίπρα μετατίθεται για το απόγευμα ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Η μετάθεση του τηλεφωνήματος προέκυψε καθώς ο κ. Ζάεφ θα έχει πρώτα συνεργασία με τον ειδικό διαπραγματευτή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Εφόσον, λοιπόν, ολοκληρωθεί η επικοινωνία με τον κ. Νίμιτς και ακολούθως πραγματοποιηθεί και το τηλφώνημα Ζαέφ – Τσίπρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός  θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για να τον ενημερώσει και θα την επικοινωνήσει στη συνέχεια με τους πολιτικούς αρχηγούς. Το τέλος αυτής τη διαδικασίας προβλέπει διάγελμα προς τον ελληνικό λαό

Σημειώνεται πάντως πως για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κυβέρνηση έχει κλείσει κάθε πόρτα που θα μπορούσε να οδηγήσει στη λογική της συνεννόησης για το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας. Στη ΝΔ θεωρούν ότι η κυβέρνηση προεξάρχοντος του κ. Κοτζιά έχει κάνει ανεπίτρεπτες υποχωρήσεις, τις οποίες η Πειραιώς έχει ήδη προαναγγείλει ότι θα απορρίψει χωρίς δεύτερη συζήτηση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα