Το απόγευμα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για ΕΣΡ

vouli-olomeleia-laikes-agores-eurokinissi-570-960x460Νέα προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 5 το απόγευμα,με τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, μετά την πρόταση της κυβέρνησης να αναλάβει τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ ο Βύρων Πολύδωρας. Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει πρώτα να συγκροτηθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, και μετά θα καταθέσει τον νέο νόμο-γέφυρα για τις τηλεοπτικές άδειες στη Βουλή.«Το βράδυ θα ξέρουμε τι θα γίνει» απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Πάντως,με τη Ν.Δ. να επιμένει στην ακύρωση του νόμου Παππά, προκειμένου να συναινέσει και τα άλλα κόμματα της Αντιπολίτευσης να αντιτίθενται κατηγορηματικά στην υποψηφιότητα Πολύδωρα, η Διάσκεψη προδιαγράφεται πιθανότατα άγονη.

Ο Νίκος Παππάς, από την πλευρά του, κάλεσε εκ νέου τη Νέα Δημοκρατία να συμβάλει στη συγκρότηση του ΕΣΡ δηλώνοντας ότι «έχει την υποχρέωση να αποδείξει ότι έχει τη στοιχειώδη αίσθηση συνταγματικής ευθύνης». Ακόμη ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι «η δικαιολογία των αρμοδιοτήτων δεν υπάρχει για τη ΝΔ. Ουδείς αντιλαμβάνεται ποιες προϋποθέσεις, ή μήπως δικαιολογίες, θέτει για ακόμα μία φορά». Επανέλαβε δε ότι «η αρμοδιότητα για όποιον νέο διαγωνισμό για τηλεοπτικές άδειες είναι πλέον στο ΕΣΡ, όπως προέβλεπε από την αρχή ο Ν. 4339/15». Με τη σειρά του ο Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε πως θα είναι τεράστια η ευθύνη των κομμάτων αν δεν προχωρήσει και αυτήν τη φορά η συγκρότηση του ΕΣΡ, καθώς θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση και η διάσκεψη των προέδρων θα έχει όλη την ευχέρεια να συζητήσει αύριο με ανοιχτά χαρτιά.

Επίσης, το πρωί, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, επίκειται η κατάθεση στη Βουλή της διάταξης που καταργεί το άρθρο 2Α του νόμου 4339/15, το οποίο μετέφερε τις αρμοδιότητες από το ΕΣΡ στην κυβέρνηση.Με τη διάταξη αυτή, διευκρίνισε, όλες οι αρμοδιότητες καθώς και αυτή του διαγωνισμού και των λεπτομερειών του θα επανέλθουν στο ΕΣΡ.

Η συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης είναι συνταγματική υποχρέωση των κομμάτων τόνισαν χτες κυβερνητικές πηγές. Η διαρκής, μέχρι σήμερα, άρνηση της ΝΔ να συμβάλει στη συγκρότησή του αποτελεί θεσμική παρεκτροπή, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, η οποία επισημαίνει ότι ιδιαίτερα τώρα, μετά και την απόφαση του ΣτΕ ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να γίνει αποκλειστικά από το ΕΣΡ, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία κωλυσιεργίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα