Το ΑΚΕΛ καλεί τον Ν. Αναστασιάδη, να αναλάβει πρωτοβουλίες στο Κυπριακό

Ο Κύπριος Πρόεδρος επιβάλλεται να αναλάβει πρωτοβουλίες, «ώστε να σταλούν ξεκάθαρα μηνύματα, χωρίς υποσημειώσεις, στη διεθνή κοινότητα και τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την επίλυση του Κυπριακού», δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Νίκο Αναστασιάδη, ο γγ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Αναφέρθηκε στο περιεχόμενο των εκθέσεων του γγ του ΟΗΕ, στις οποίες -όπως είπε ο κ. Κυπριανού- περιγράφεται έλλειψη βούλησης των ηγετών των δύο κοινοτήτων στο Κραν Μοντανά.

Το ΑΚΕΛ -δήλωσε ο κ. Κυπριανού- επιθυμεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να δείξει βούληση, την οποία «ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ λέει ότι δεν έδειξε στη διάσκεψη στο Κραν Μοντανά».

Ο κ. Αναστασιάδης είχε, πάντως, σήμερα χωριστές συναντήσεις και με τους επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα και του ΕΛΑΜ Χρίστο Χρίστου.

«Στο Κυπριακό δεν υπάρχει η πολυτέλεια για βήματα χωρίς προγραμματισμό» δήλωσε ο πρώτος, ενώ ο δεύτερος σημείωσε ότι «επανάληψη των συνομιλιών για το Κυπριακό πρέπει να υπάρξει μόνο μετά την εγκατάλειψη των απαράδεκτων αξιώσεων της τουρκικής πλευράς και μετά την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στην Τουρκία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, ανέφερε ότι το Κυπριακό, τα ενεργειακά θέματα και ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης ήταν στο επίκεντρο των επαφών του Προέδρου Αναστασιάδη με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς.

Απαντώντας στις επικρίσεις του γγ του ΑΚΕΛ, ο κ. Προδρόμου σημείωσε ότι είναι γνωστό πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε μεγάλες προσπάθειες για να υπάρξει κατάληξη στο πρόσφατο δείπνο με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Για το Κραν Μοντανά, ο εκπρόσωπος σημείωσε πως θα είχε επιτευχθεί λύση αν η Τουρκία άφηνε τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους να επιτύχουν συμφωνία και αν είχε παραιτηθεί από την αξίωση να ελέγχει την Κύπρο και μετά τη λύση του Κυπριακού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα