Τούρκος ΥΠΟΙΚ: Η κεντρική μας τράπεζα είναι πιο ανεξάρτητη από πολλές άλλες

Την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας υπερασπίστηκε σε δηλώσεις του στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Berat Albayrak.

Όπως δήλωσε, η κεντρική τράπεζα της χώρας είναι ανεξάρτητη από την κυβέρνηση και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, υπερασπίζοντας με αυτόν τον τρόπο ένα θεσμικό όργανο το οποίο δεν έχει αυξήσει τα επιτόκιά του εδώ και τρεις σχεδόν μήνες, παρά τη νομισματική κρίση.

Μιλώντας αργά την Κυριακή, ο Albayrak τόνισε πως η τράπεζα, στην τελευταία της συνεδρίαση, ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει τις αγορές και τη σταθερότητα των τιμών και “δεν θα διστάσει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα” σε συντονισμό με τα δημοσιονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Τόνισε ακόμη ότι από την επανεκλογή του Erdogan τον Ιούνιο με ευρείες εξουσίες, η νομισματική και η δημοσιονομική πολιτική είναι στενά ευθυγραμμισμένες, ενισχύοντας την εξουσία της κεντρικής τράπεζας.

“Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας είναι ίσως πιο ανεξάρτητη από εκείνες σε άλλες χώρες και θα συνεχίσει και αυτή την περίοδο, με τη λήψη μέτρων για τη διατήρηση της ανεξαρτησίας της”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα