Τούρκος ΥΠΕΣ: Η Ελλάδα κακομεταχειρίζεται τους μετανάστες

Τη μεγάλη επιτυχία της Τουρκίας στην καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης και της συμβολής της στο προσφυγικό, τόνισε ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, μιλώντας σε ημερίδα για το εμπόριο λαθραίων τσιγάρων και τον συσχετισμό τους με την τρομοκρατία του ΡΚΚ.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού θέλησε να καταδείξει την Τουρκία ως υπόδειγμα ανθρώπινης συμπεριφοράς απέναντι στους μετανάστες, σε αντίθεση με την Ελλάδα που -όπως υποστήριξε- τους κακομεταχειρίζεται και τους πνίγει στον βυθό του Αιγαίου και της Μεσογείου.

Όπως ανέφερε:

«Σήμερα εμείς δεν διαχειριζόμαστε το μεταναστευτικό; Ναι. Γιατί το διαχειριζόμαστε και δεν τους εμποδίζουμε να έρθουν, γιατί δεν βυθίζουμε τα σκάφη τους όπως οι άλλοι, γιατί δεν τους γδύνουμε, δεν τους ληστεύουμε, δεν τους χτυπάμε και δεν τους βάζουμε σε σκάφη και δεν τους αφήνουμε στα κρύα νερά του Έβρου, όπως κάνουν στα ελληνικά σύνορα; Διότι την εποχή του Μουράτ του 2ου ο αρχιραβίνος Σαρφατί που διώχθηκε από την Ευρώπη και εγκαταστάθηκε στην Αδριανούπολη, στην περίφημη επιστολή του προς τις εκκλησίες στην Ευρώπη έγραψε «ο δρόμος προς την Τουρκία είναι ο δρόμος του ονείρου. Αν με ακούσετε και δεν τεμπελιάσετε, θα έρθετε στην Τουρκία». Αυτή η επιστολή θα αποτελεί πάντα την έμπνευση για να εκφράζουμε την ανθρωπιά μας. Τα βήματα που έχουμε κάνει στο μεταναστευτικό σήμερα, τα κάνουμε έχοντας ως οδηγό αυτή την αντίληψη», υπογράμμισε ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος, μάλιστα, έκανε λόγο για συνωμοσία εναντίον της Τουρκίας από εξωτερικές δυνάμεις και κυρίως τις ΗΠΑ, προκειμένου να δημιουργήσουν έναν κλοιό και να εγκλωβίσουν την Τουρκία στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα