Τούρκος σεισμολόγος: Ενέργεια δυο ατομικών βομβών είχε ο σεισμός στο βόρειο Αιγαίο

Στον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο βόρειο Αιγαίο, πλήττοντας τα ελληνικά νησιά, αλλά και την Τουρκία, προκαλώντας τεράστιες ζημιές, τραυματισμούς και τον θάνατο μιας γυναίκας αναφέρθηκε ο καθηγητής Γεωλογίας του σεισμολογικού κέντρου Καντιλί της Κωνσταντινούπολης, Οβγκιούν Αχμέτ Ερτζάν, λέγοντας ότι η ενέργεια που απελευθερώθηκε από την ισχυρή δόνηση είναι ίση με αυτή δύο ατομικών βομβών.

Μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet, ο καθηγητής σημείωσε ότι η Τουρκία είναι μια σεισμική περιοχή και μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να σημειωθούν δονήσεις. Για το λόγο αυτό οι Αρχές θα πρέπει να είναι πάντα σε ετοιμότητα, έχοντας στο νου τους ότι ο μεγαλύτερος σεισμός μπορεί να συμβεί και αύριο. Παράλληλα τόνισε:
Πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Απαιτείται η άμεση εθνική κινητοποίηση. Πρέπει να καταστήσουμε την περιοχή από τον Μαρμαρά μέχρι και την Κωνσταντινούπολη ασφαλή, αυτή είναι η προτεραιότητα στην Τουρκία.
Όσον αφορά στον σεισμό της Δευτέρας, ο Τούρκος σεισμολόγος ανέφερε πως ήταν αναμενόμενος, αλλά οι ειδικοί πίστευαν ότι θα είναι τουλάχιστον 7,1 Ρίχτερ. Για αυτό το λόγο, εκφράζονται φόβοι ότι υπάρχει ακόμη ενέργεια που αναμένεται να απελευθερωθεί.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ίδιου, ο επόμενος σεισμός πιθανόν να είναι και πολύ μεγαλύτερος, περίπου 6,7 με 6,8 Ρίχτερ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα