Τούρκος Δημοσιογράφος κατήγγειλε κεκαλυμμένες επιχειρήσεις της ΜΙΤ στην Ελλάδα

Η καταγγελία του γνωστού Τούρκου δημοσιογράφου και πρώην διευθυντή της της εφημερίδας ΖΑΜΑΝ θέτει σοβαρό ζήτημα εθνικής ασφάλειας μιας και αναφέρεται σε αυξημένη δράση ανδρών των τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Με tweet στον προσωπικό λογαριασμό του ο Αμπντουλαχ Μποζκουρτ, ο οποίος πλέον βρίσκεται στο εξωτερικό και διατηρούσε πολύ καλές πηγές στην τουρκική αστυνομία και στο δικαστικό σώμα, αναφέρει τα εξής: «Οι πηγές μου αναφέρουν ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχουν κλιμακώσει τις κεκαλυμμένες επιχειρήσεις στην Ελλάδα αυξάνοντας και τον αριθμό των επιχειρησιακών» και ο τούρκος δημοσιογράφος υποβάλλει και το ερώτημα εάν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες απεργάζονται κάτι…

Η δημόσια αυτή καταγγελία του γνωστού και αντικαθεστωτικού δημοσιογράφου, προκαλεί αίσθηση καθώς είναι γνωστό ότι η Τουρκία μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος του Ιουλίου και την διαφυγή στην Ελλάδα των 8 αξιωματικών έχει ξεκινήσει πραγματική επιχείρηση ώστε να αποτρέψει την διαφυγή και άλλων αξιωματικών (κάτι που δεν φαίνεται να έχει επιτύχει), ενώ στην Θράκη έχει ξεκινήσει επιχείρηση στοχοποίησης Ελλήνων μουσουλμάνων που δεν είναι «συνεργάσιμοι» με το Τουρκικό Προξενείο.

Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα υπήρξαν και καταγγελίες για την «εξαφάνιση» τούρκου πολίτη ο οποίος είχε περάσει στο ελληνικό έδαφος και για τον οποίο οι τουρκικές αρχές είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψης. Οι καλυμμένες επιχειρήσεις της ΜΙΤ σε ξένο έδαφος δεν αποτελούν πάντως σπάνιο φαινόμενο.

Μόλις πριν λίγες ημέρες δημιουργήθηκε κρίση στις σχέσεις της Ελβετίας με την Τουρκία, καθώς η ελβετική κυβέρνηση δήλωσε ότι θα ερευνήσει τις καταγγελίες ότι η ΜΙΤ προβαίνει σε έκνομες δραστηριότητες στο ελβετικό έδαφος παρακολουθώντας τούρκους πολίτες που θα ψηφίσουν στο δημοψήφισμα.

Ο Ελβετός υπουργός εξωτερικών Ντιτιερ Μπουρκχαλτερ σε συνάντηση που είχε μάλιστα με τον τούρκο ομόλογο του Μ. Cavusoglu του μετέφερε όπως είπε « πως η ελευθερία έκφρασης είναι μία παγκόσμια αξία που αναγνωρίζεται από την Ελβετία και ότι Ελβετία ελπίζει πως οι ψήφοι αυτής της ελευθερίας των Τούρκων πολιτών που θα ψηφίσουν, θα θεωρηθούν έγκυρες και στην Ελβετία και στην Τουρκία». Και σε ένα ακόμη πιο ξεκάθαρο μήνυμα ο Ελβετός υπουργός επεσήμανε στον τούρκο συνομιλητή του ότι «η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης δεν εξαιρεί την Τουρκία από τις υποχρεώσεις της για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Toν Οκτώβριο υπήρξαν καταγγελίες ότι τούρκοι πολίτες που συνδέονται με την οργανωτής του Fethullah Gülen απήχθησαν από τζαμί στην Μαλαισία, από άνδρες της ΜΙΤ, ενώ πριν μερικές εβδομάδες είχαν υπάρξει δημοσιεύματα οτι οι τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες σχεδίαζαν την απαγωγή του ίδιου του Fethullah Gülen που ζει στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ και μεταφορά του στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα