Τούρκος δημοσιογράφος: Επιδιώκουν νέο πραξικόπημα ή εμφύλιο πόλεμο!

Ένα ενδιαφέρον κείμενο δημοσιεύει στην φιλοερντογανική εφημερίδα Yeni Safak, ο Τούρκος δημοσιογράφος Μεχμετ Ατζέτ, σχολιάζοντας την τρέχουσα κατάσταση στις σχέσεις της Άγκυρας με τη Δύση, λέγοντας, μάλιστα, πως αυτό που θέλει η Δύση να συμβεί στην Τουρκία είναι ένα νέο πραξικόπημα ή εμφύλιος πόλεμος.

«Αφήστε με να σας εκφράσω τις ιδέες μου, έτσι και αλλιώς δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να πετύχει και τα δύο» γράφει.

«Αυτή τη φορά ούτε ένα νέο πραξικόπημα ούτε ένα νέο εμφύλιο πόλεμο [θα έχουμε]. Αλλά ενήργησαν προς αυτές τις κατευθύνσεις και είμαστε υποχρεωμένοι να γνωρίζουμε πως ενέργησαν με αυτόν τον τρόπο […]

Ο άνθρωπος που γράφει ένα σενάριο σε σκοτεινό δωμάτιο φοβάται πολύ περισσότερο το κάθετι γι΄αυτό επιτρέψτε μου να σας θυμίσω κάτι.

Ουάσιγκτον, Μάρτιος 2016. Τα πρώτα δείγματα γραφής για τις επιπτώσεις ενός πραξικοπήματος στην Τουρκία βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας.

«Σύρεται η Τουρκία σε έναν εμφύλιο πόλεμο;» ρωτούσαν 4 μήνες πριν την 15η Ιουλίου [σ.σ. ημέρα διεξαγωγής του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία]. « Πότε θα γίνει ακόμα ένα πραξικόπημα στην Τουρκία; » γράφουν 2 μήνες πριν [σ.σ. το πραξικόπημα], «Οι Στρατηγοί πρέπει να λάβουν μέτρα κατά του Ερντογάν», ήταν άλλος τίτλος στις εφημερίδες τους.

Όλα αυτά ήταν όσα στην πραγματικότητα επιθυμούν για την χώρα […]

Τα ίδια θέλουν οι ίδιοι άντρες και τώρα για την χώρα, καμουφλάροντας την επιθυμία τους πίσω από ερωτήσεις  για το πότε θα βγει η Τουρκία από τον «εμφύλιο πόλεμο» » λέει χαρακτηριστικά ο Ατζετ.

Στο κείμενό του μάλιστα δεν παραλείπει να αναφερθεί στην στάση των δυο προφυλακισμένων ηγετών του φιλοκουρδικού κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), Σαλαχατίν Ντερμιτάς και Φιγκέν Γιουκσεντάγ, λέγοντας πως μέσα από την δράση τους ευνόησαν την δράση του ΡΚΚ και την τρομοκρατία στην χώρα.

Πηγή:topontiki.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα