Τούρκος αξιωματικός που μετέχει σε αποστολή του ΝΑΤΟ ζητά άσυλο στις ΗΠΑ

αρχείο λήψης (1)Ένας Τούρκος αξιωματικός ο οποίος συμμετέχει σε αποστολή του ΝΑΤΟ στις Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησε άσυλο καθώς ανακλήθηκε από την κυβέρνηση της χώρας του μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα τον περασμένο μήνα, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο Reuters.
Πρόκειται για τον πρώτο Τούρκο αξιωματικό που καταθέτει αίτηση ασύλου στις ΗΠΑ μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και τις ευρείας κλίμακας εκκαθαρίσεις του Προέδρου Ερντογάν.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η αίτηση αυτή θα δημιουργήσει περισσότερη ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία, η οποία ήδη απαιτεί την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει στην πολιτεία της Πενσυλβάνια.

Οι δύο αξιωματούχοι, που μίλησαν στο Reuters υπό το καθεστώς ανωνυμίας, είπαν ότι ο Τούρκος αξιωματικός εργάζεται στα γραφεία της Συμμαχικής Διοίκησης Μετασχηματισμού του ΝΑΤΟ στο Νόρφολκ, στην πολιτείας Βιρτζίνια.

Επίσης αξιωματούχος στην τουρκική πρεσβεία της Ουάσιγκτον άφησε υπόνοιες ότιενδέχεται να πρόκειται για τον Τούρκο υποναύαρχο Μουσταφά Ουγκουρλού που αναζητούν οι αρχές από την περασμένο μήνα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα