Τουσκ για Brexit: Οι επιλογές είναι παραμονή στην Ε.Ε ή άτακτη έξοδος

Η βρετανική επιλογή είναι να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία ή να εγκαταλείψει το Brexit εάν το κοινοβούλιο της απορρίψει την συμφωνία μεταξύ της Ε.Ε και της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

«Λίγες μέρες πριν από την ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων, γίνεται ολοένα και πιο σαφές ότι η συμφωνία αυτή είναι η καλύτερη δυνατή – στην πραγματικότητα, η μόνη δυνατή», δήλωσε ο Τουσκ, όπως μεταδίδει το liberal.gr, αποκλείοντας τυχόν επαναδιαπραγμάτευση από την πλευρά της Ε.Ε εάν το βρετανικό κοινοβούλιο καταψηφίσει την συμφωνία στις 11 Δεκεμβρίου.

«Εάν αυτή η συμφωνία απορριφθεί , μένουμε με … μια εναλλακτική λύση: καμία συμφωνία ή κανένα Brexit. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Ε.Ε είναι έτοιμη για κάθε σενάριο “, δήλωσε στο Reuters κατά τη διάρκεια της συνάντησης των G20 στην Αργεντινή.

Ο Τουσκ θα προεδρεύσει σε μια σύνοδο κορυφής της Ε.Ε δύο ημέρες μετά την ψήφο του βρετανικού κοινοβουλίου σχετικά με μια συμφωνία, για την οποία η Μέι έχει επίσης πει ότι είναι το καλύτερο που μπορεί να πάρει το Λονδίνο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα